2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Szigorítások Nagy-Britanniában és Spanyolországban

Hír TV

2020. szeptember 22., kedd 09:30

Közepesről magas szintre emelte a brit kormány a koronavírus-járvány intenzitását jelző készenléti fokozatot. Az intézkedésről azt követően döntöttek, hogy Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország tisztifőorvosai szigorítások bevezetését sürgették. Spanyolországban eközben közös járványvédelmi munkacsoportot hozott létre a kormány és a madridi vezetés, miután a főváros térségében egyre több a megbetegedés.

Tömegek várakoznak London egyik egészségügyi állomása előtt. A brit kormány nyáron tette ingyenessé a koronavírus-tesztet. A szigetországban egyre többen vetik alá magukat a vizsgálatnak, miután napról napra emelkedik az esetszám.

A parlament és a kabinet sem tétlenkedik, mert a járvány egyre gyorsabb ütemben terjed. A kormány közepesről magas szintre emelte a pandémia intenzitását jelző készenléti fokozatot.

Az egészségügyi miniszter közölte, az intézkedésről azt követően döntöttek, hogy Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország tisztifőorvosai szigorítások bevezetését sürgették a kór gyors ütemű terjedése miatt.

Boris Johnson miniszterelnök a kabinet különleges helyzetekben összehívott tanácskozó testületével, a Kobra csoporttal egyeztet a további lépésekről.

Ami már most biztos, hogy

csütörtöktől az angliai vendéglátóhelyek este 10 óráig tarthatnak nyitva, de sajtóhírek nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy országos minizárlatot rendelnek el tömeges megbetegedések esetén.

Hollandiában sem jobb a helyzet. A hét elején meghaladta a 2 ezret, és ezzel új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

A megbetegedés hullámának megállítására a helyi hatóságok a múlt hét végén szigorítottak a már korábban bevezetett korlátozó intézkedéseken az ország négy legnagyobb városában.

Amszterdamban, Rotterdamban, Hágában és Utrechtben a rendkívüli szabályok főként a kávézókat, bárokat és éttermeket érintik.

Madrid fokozatosan vezeti be a szigorításokat

Európában Spanyolországban regisztrálták a legtöbb fertőzöttet, és az ibériai államban vesztették a legtöbben életüket a kontinensen. A járvány terjedése miatt ezért Madrid fokozatosan vezeti be a szigorításokat.

A kór megfékezésére közös járványvédelmi munkacsoportot hozott létre a központi kormány és a madridi autonóm tartományi vezetése.

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a korlátozásoknak köszönhetően sikerül gátat szabni a járványnak. 

Spanyolországban hetek óta szükség van a katonaság közreműködésére. Egyebek mellett a fertőtlenítési munkálatok, illetve a rendvédelmi feladatok ellátásában.

Hír TV