2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szigorítás kezdődik: 10km/h-ra csökkentik az e-rollerek sebességét. Megoldani az üzemeltetőnek kell

A hír Párizsról szól. Egyelőre! Jól tudjuk, hogy az EU-ban gyorsan tudnak terjedni a dolgok, úgyhogy nem lennénk meglepve, ha hamarosan nálunk is megtörténne a szigorítás.

  • Szigorítás kezdődik: 10km/h-ra csökkentik az e-rollerek sebességét. Megoldani az üzemeltetőnek kell

Júniusban ugyanis meghalt egy gyalogosan közlekedő nő, akit e-rollerrel ütöttek el, továbbá az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az e-rolleresekkel szemben benyújtott panaszok és feljelentések száma. – írta meg az ORFK-OBB, a Baleset-Megelőzés nevű Facebook oldalon.

A közvéleményt alaposan felkavaró baleset a nyár elején történt a Pont au Change közelében, amikor egy 31 éves olasz származású, Párizsban élő nőt – aki egy barátjával sétált a Szajna mentén – nagy sebességgel ütött el egy e-roller.

A járművön ketten voltak, akik a baleset után megállás és segítségnyújtás nélkül elsiettek a helyszínről.

Bár a közelben tartózkodó, Szajnán járőröző folyami rendőrök igyekeztek elsősegélyben részesíteni a sérültet, és még a hölgy időközben leállt szívét is sikerült újraindítaniuk, de a súlyos fejsérülés végzetesnek minősült.

A sértett először az eszméletét vesztette el, majd a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az elkövetők kilétének megállapítására nagyszabású nyomozás indult, mely csak tíz nap után vezetett eredményre: akkor sikerült a roller vezetőjét (egy ápolónőt), valamint a társát elfogni. Az ügyészség emberölés, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást.

A júniusi esettel az e-rollerrel elütött halálos áldozatok száma háromra emelkedett a francia fővárosban. Jelenleg a városvezetés komoly szigorításokon dolgozik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!