2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 21:05

Külföld

Szigorítás kezdődik: 10km/h-ra csökkentik az e-rollerek sebességét. Megoldani az üzemeltetőnek kell

A hír Párizsról szól. Egyelőre! Jól tudjuk, hogy az EU-ban gyorsan tudnak terjedni a dolgok, úgyhogy nem lennénk meglepve, ha hamarosan nálunk is megtörténne a szigorítás.

Júniusban ugyanis meghalt egy gyalogosan közlekedő nő, akit e-rollerrel ütöttek el, továbbá az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az e-rolleresekkel szemben benyújtott panaszok és feljelentések száma. – írta meg az ORFK-OBB, a Baleset-Megelőzés nevű Facebook oldalon.

A közvéleményt alaposan felkavaró baleset a nyár elején történt a Pont au Change közelében, amikor egy 31 éves olasz származású, Párizsban élő nőt – aki egy barátjával sétált a Szajna mentén – nagy sebességgel ütött el egy e-roller.

A járművön ketten voltak, akik a baleset után megállás és segítségnyújtás nélkül elsiettek a helyszínről.

Bár a közelben tartózkodó, Szajnán járőröző folyami rendőrök igyekeztek elsősegélyben részesíteni a sérültet, és még a hölgy időközben leállt szívét is sikerült újraindítaniuk, de a súlyos fejsérülés végzetesnek minősült.

A sértett először az eszméletét vesztette el, majd a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az elkövetők kilétének megállapítására nagyszabású nyomozás indult, mely csak tíz nap után vezetett eredményre: akkor sikerült a roller vezetőjét (egy ápolónőt), valamint a társát elfogni. Az ügyészség emberölés, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást.

A júniusi esettel az e-rollerrel elütött halálos áldozatok száma háromra emelkedett a francia fővárosban. Jelenleg a városvezetés komoly szigorításokon dolgozik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Visszalépett Járóka Lívia

Visszalépett a fideszes Járóka Lívia, a jobboldali konzervatívok alelnök-jelöltjének javára, az Európai Parlamentben jelenleg is folyó alelnök-választáson.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!