2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Szeptemberig maradnak az Oroszország elleni szankciók

Szeptemberig meghosszabbítja az Oroszország elleni szankciókat az Európai Unió – jelentette be Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozása után. Az ukrán válságban érintett orosz és ukrán személyek ellen korábban elfogadott büntetőintézkedések maradnak hatályban. Az uniós külügyi tárcavezetők az érintett személyek listájának bővítéséről is megállapodtak. A pontos névsorról február 9-én döntenek.

Az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban három kérdésről döntött az uniós külügyminiszterek rendkívüli tanácsülése Brüsszelben, amit azért hívtak össze, mert hét végén a délkelet-ukrajnai Mariupol bombázása során mintegy harminc civil életét vesztette.

A külügyminiszterek szeptember közepéig meghosszabbították az Ukrajna szuverenitását megsértőkkel szemben hozott beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást. Ez az intézkedés márciusban veszítette volna hatályát, így viszont tovább is érvényben marad, sőt újabb természetes és jogi személyekkel bővítik a kört. Az erre vonatkozó listát egy héten belül állítják össze, és február 9-én szavaznak róla.

Végül arról is döntés született, hogy az uniós intézményeknek érdemi döntéseket kell előkészíteni a válság rendezése érdekében, gazdasági büntetőintézkedéseket azonban nem említ a tanácsülés zárónyilatkozata – számolt be Arató László, a Hír TV munkatársa Brüsszelből.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a megbeszélést követően bejelentette, Magyarország a múlt heti 200 milliós támogatás után újabb 140 millió forintot biztosít a kárpátaljai magyar közösségeknek. „Hogy ezek a személyek csak szeparatisták lehetnek, vagy bármilyen más kategóriából kerülhetnek ki, ez nincsen eldöntve. Nincsen lekorlátozva, hogy csak személyek vagy entitások lehetnek. A bizottság és a főképviselő kapta azt a feladatot, hogy készítse elő az előterjesztést” – nyilatkozta a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!