2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Szeptemberben születhet meg Koszovó

Szeptemberben válhat teljes mértékben függetlenné Koszovó.

Az ország szuverenitását támogató 25 tagú csoport hétfőn Bécsben bejelentette: véget ért a nemzetközi felügyelet. Az Egyesült Államok és más uniós tagállamok mellett a testület tagja Magyarország is. A többségében albán nemzetiségű, korábban szerbiai tartomány 2008. február 17-én kiáltotta ki elszakadását Szerbiától. Függetlenségét eddig majdnem 100 ország ismerte el, Szerbia, Oroszország, valamint 5 uniós tagállam azonban nem.

Szerbia európai uniós integrációjának folytatása mellett foglalt állást június közepén Brüsszelben Tomislav Nikolić, az ország közelmúltban megválasztott elnöke, valamint Herman Van Rompuy, az EU-tagországok állam- és kormányfői tanácsának elnöke és José Manuel Durão Barroso, az Európai Bizottság első embere. Van Rompuy a megbeszélésen megerősítette azt is, hogy a Koszovóval fenntartott viszony további javítása kulcskövetelmény a következő integrációs lépéshez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiújultak a harcok Gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Kiújultak a harcok Gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. A zsidó állam katonasága azt állítja, hogy a Hamász megsértette a tűzszünetet és izraeli területre lőtt rakétát. Mindezt megelőzte, hogy az éjszaka lezajlott az utolsó csere. A Hamász elengedett 8 izraeli túszt, Jeruzsálem pedig 30 bebörtönzött palesztint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!