2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:05

Külföld

Százezrek karácsonyoznak áram nélkül

Százezrek maradtak áram nélkül Nyugat-Európában karácsonykor a térségben pusztító viharok miatt. Az Egyesült Államokban a hóviharok és a jeges eső miatt több százezer otthonban áram nélkül maradtak.

Nagy-Britanniában és Franciaországban a heves esőzéseknek és az azt követő áradásoknak már öt halálos áldozata is van. Anglia déli és nyugati részén nincs vasúti közlekedés, a reptereken is késésekre kell számítani. Mintegy 250 településen hirdettek szükségállapotot árvízveszély miatt. Franciaország északnyugati részén az óránkénti 140 kilométeres sebességet is meghaladta a szél. A vihar miatt a La Manche-csatornán is akadozik a kompforgalom.


Az Egyesült Államok egy részén is a havazás nehezíti a közlekedést karácsonykor. A lefagyott utakon több baleset is történt. A hóviharok és a jeges eső miatt több százezer otthonban áram nélkül maradtak.

Ötszázezer háztartás maradt áram és fűtés nélkül a karácsonyi ünnepekre az Egyesült Államok középső és déli részén, valamint Kanadában a havazás miatt. Az erős széllel kísért jeges eső pedig megrongálta az áramvezetékeket is. Az északkeleten fekvő Maine-be a szomszédos államokból is érkeztek segíteni.

A nagy mennyiségű hó és a csúszós utak miatt közlekedési káosz keletkezett, sok helyen autók csúsztak egymásba, Ohióban 28 kocsi ütközött össze. Vermontban több ezer lakásban még most sincs áram. New York államban szintén az áram helyreállításán dolgoznak a szerelők.

Az északi-sarki eredetű hideg időjárás Kanada felől érkezett. Torontó környékén a vihar nem csak ágakat tört le, hanem vezetékeket is leszaggatott, így ott is több mint kétszázezren maradtak áram nélkül. Torontóban ezért tizenkét melegedőközpontot állítottak fel, sokan ott karácsonyoztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb dróntámadás érte Kijevet, azonnal üzent Volodimir Zelenszkij

Újabb dróntámadás érte Kijevet, azonnal üzent Volodimir Zelenszkij

Ukrajnának nagy hatótávolságú fegyverekre van szüksége, hogy megvédje városait és a frontvonalon harcoló csapatait az orosz lövedékektől és drónoktól - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, miután az éjszaka folyamán újabb átfogó dróntámadás érte Kijevet és több ukrán régiót.
Egyre kezelhetetlenebbek a migránsbűnözők Olaszországban + videó

Egyre kezelhetetlenebbek a migránsbűnözők Olaszországban + videó

Egyre nagyobb kihívást jelent a közrend biztosítása Olaszországban az illegális bevándorló miatt. Sajtóinformációk szerint különböző nemzetiségű migránscsoportok számolnak le egymással a nyílt utcán. A konfliktus kiváltó oka általában a kábítószer-kereskedelem.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!