2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Szándékosan fejlesztik a közösségi médiumokat úgy, hogy függőséget okozzon

Hír TV

2018. július 5., csütörtök 07:34, frissítve: csütörtök 07:59

A menekülteket érintő német reformtervekről cikkez a német sajtó. Ukrajna elmegy a jövő szerdai NATO-csúcsra. Külföldi lapszemle.

Lehet-e modell Németország számára a magyar tranzitzóna? címmel közölt hosszabb elemzést a Deutsche Welle a német reformtervekkel kapcsolatban. Ahhoz, hogy működőképes legyen a rendszer és tényleg megakadályozzák a menedékkérőket, hogy belépjenek Németország területére, ahhoz az osztrák–német határ teljes, 817 kilométer hosszát le kell zárni és kerítést építeni. Ez viszont korlátozza a schengeni övezeten belüli szabad mozgást.

Ukrajna elmegy a jövő szerdán kezdődő NATO-csúcsra – annak ellenére, hogy Magyarország hivatalos levélben közölte, megvétózza az ukrán csatlakozást az Észak-Atlanti Szerződés szervezetéhez. A magyar kormány addig fenntartja az álláspontját, amíg a kijevi törvényhozás nem szünteti meg a nemzeti kisebbségek, így a magyarok jogainak korlátozását anyanyelvük tanulásában. A katonai szervezet mindezek ellenére meghívta Petro Prosenko elnököt az értekezletre, ahol a NATO-szövetségesek a védelmi tanács ülésén kívül tárgyalhatnak vele. Az ukrán kormányfő-helyettes szerint a két ország közötti vita túszává válik a szervezet, és gyöngíti a NATO-t.

A közösségi média applikációkat szándékosan úgy fejlesztik, hogy az függőséget okozzon a felhasználóknak. Ez derült ki a BBC Panoráma című műsorából. Az adás az amerikai szilícium-völgyben dolgozó szakembereket szólaltat meg. Az egyik volt Facebook-alkalmazott arról számolt be, hogy amikor otthagyta a céget, megpróbálta nem használni a közösségi oldalt, de a cigaretta leszokáshoz hasonló tüneteket vett észre magán. A közösségi médiumnak olyan az üzleti modellje, hogy gyakorlatilag órákra magához láncolja a felhasználókat. Tanulmányok már azt is jelzik, hogy a depresszió és más mentális problémák kialakulása illetve a közösségi média túlzott használata között összefüggés lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!