2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Svéd járványügyi szakértő: A WHO félreértelmezte a svéd adatokat

WHO

Svédországban nincs nagy baj, csak az Egészségügyi Világszervezet félreértelmezte a svéd adatokat - közölte a svéd járványügyi szakértő. A skandináv államban nem vezettek be szigorú korlátozásokat, eddig több mint 65 ezren fertőződtek meg. Közben ismét kijárási korlátozások lépnek életbe a portugál fővárosban és környékén, miután újra megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma. Nagy-Britanniában pedig a tervek szerint július 6-tól enyhülnek a karanténszabályok.

  • Svéd járványügyi szakértő: A WHO félreértelmezte a svéd adatokat

Ellepték a svédek a vízpartokat. A skandináv államban ugyanis szokatlan hőség tombol. Szakemberek szerint félő, hogy így még gyorsabb tempóban terjedhet a vírus.

Ráadásul Svédországban amúgy is aggasztó a helyzet a járvány miatt. A 10 milliós lakosú országban már meghaladta a 65 ezret a fertőzöttek száma és eddig 5300-an vesztették életüket. A svéd kormány nem volt hajlandó korlátozásokat bevezetni és a nyájimmunitás elvét részesítette előnyben. Az oktatási intézmények és az éttermek is nyitva maradtak, és karantént sem rendeltek el. 

A világjárvány továbbra is gyorsul, mivel rekordszámú új koronavírus-esetet jelentettek számos országból. 13 olyan európai ország van, ahol nőtt az esetek száma az elmúlt két hétben. Ezek közül 11-ben vészesen gyorsan terjed a járvány, így félő, hogy az egészségügyi ellátórendszer ismét a tönk szélére kerül. Ilyen ország például Svédország, Ukrajna és Albánia is

- figyelmeztetett a WHO európai részlegének szakértője.

A svéd járványügyi szakértő szerint nincs nagy baj a skandináv államban, csupán a világszervezet értelmezte félre a svéd adatokat.

Portugáliában ismét megugrott a napi új eseteke száma. Lisszabonban és térségében összesen 19 városrészben, illetve településen július 1-jétől ismét kijárási korlátozások lépnek életbe.

Nagyon sok ember van az utcákon. Én még félek attól, hogy elkapom a vírust - mondta ez a portugál nő

Július 6-tól enyhülnek a brit karanténszabályok. A szigetországban hatalmas felháborodást váltott ki, hogy a nem mindennapi hőségben az emberek fittyet hányva az előírásokra egymás mellett tolongtak a tengerparton.

Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy az emberek megértsék, hogy a lazítások ellenére is be kell tartani a kötelező óvintézkedéseket. A világ számos részén láthattuk mit idézett elő az emberek felelőtlensége. Senki sem halhatatlan vagy legyőzhetetlen. A fiatalok akik azt gondolják, hogy rájuk nem veszélyes a vírus, arra nem gondolnak hogy az idősebb embereke viszont megfertőzhetik

- hívta fel a figyelmet a vírusból kigyógyult brit kormányfő.

Európában az Egyesült Királyságban vesztették a legtöbben az életüket. A szigetországban eddig több mint 309 ezer fertőződött meg.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!