2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Súlyos légszennyezést okoznak az erdőtüzek Mexikóvárosban

Füst borította el a világ egyik legnagyobb metropoliszát. A több mint 20 milliós Mexikóváros környékén napok óta erdőtüzek pusztítanak, a légszennyezettség már elérte az egészségre káros szintet. A hatóságok iskolaszünetet rendeltek el és még a söprögetést is megtiltották.

  • Súlyos légszennyezést okoznak az erdőtüzek Mexikóvárosban

Mexikó oktatásügyi minisztériuma nemcsak a 9 millió lakosú Mexikóvárosban, hanem annak további 13 millió fős szomszédságában is tanítási szünetet rendelt el. A sárgássá vált levegőben az egészségre veszélyes szintre, a még elviselhető mérték hatszorosára emelkedett az egészen apró részecskék aránya a környéken több helyen égő növényzet füstje és pernyéje miatt. A légszennyezés miatt a környezetvédelmi hatóság azt javasolja, hogy aki teheti, főleg a fiatalok, idősebbek és a betegek maradjanak otthon, és az ablakot se nyissák ki.

Egészen sűrű a levegő, teljesen kiszárad a szemem tőle. Az allergiám felerősödött. Vörös a szemem, nehezen légzek - mondta egy járókelő.

A légszennyezettségi vészhelyzetet már kedden kihirdették Mexikóvárosban: tilos porral járó tevékenységet végezni, így például utcát, járdát söpörni, építőanyagot szállítani.

A város vezetése ugyanakkor még mindig nem korlátozza a gépjárműforgalmat, mivel ezúttal nem az okozza a bajt. Azt viszont ajánlják, hogy aki teheti, inkább ne üljön autóba.

Ha tovább romlana a helyzet, újabb intézkedéseket hozunk, hogy elkerüljük a légszennyeződés növekedését - magyarázta a mexikói főváros polgármestere, Caudia Sheinbaum.

Mexikóban a tavasz rendre aszályos, és ilyenkor gyakran kap lángra a növényzet. Naponta átlagosan száz tűzhöz vonulnak ki a tűzoltók.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!