2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Spanyolországban 182-vel nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt egy napban

Spanyolországban 182-vel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt egy napban - közölte jelentésében a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön.

  • Spanyolországban 182-vel nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt egy napban

Az első, január végén regisztrált eset óta a nyilvántartott fertőzöttek száma elérte a 237 906-ot. A SARS-CoV-2 nevű vírus eddig 27119 ember halálához járult hozzá, 38-an az elmúlt hét napban hunytak el. A szaktárca már nem közli a napi halálozást.

Salvador Illa egészségügyi miniszter a járvány kezdete óta rendszeres heti parlamenti bizottsági meghallgatásán elmondta: az elmúlt napokban kisebb fertőzésgócok alakultak ki, Lleidában, Cuencában és Totana településen, de az egészségügyi hatóságok korán felismerték és elszigetelték a gyanús eseteket.

A La Vanguardia című katalán napilap információi szerint Lleidában egy otthoni születésnapi ünnepségen húszan kapták el a vírust.

A madridi tartományban, ahol az országban a legtöbben fertőződtek meg az elmúlt hónapokban, a helyi kormány megkezdte a felkészülést a járvány esetleges második hullámára. 1200 tonnányi egészségügyi védőfelszerelést készleteznek, amelyben például szájmaszkból 45 napra elegendő mennyiséget tesznek félre. Emellett egy új, sürgősségi kórház kialakítását tervezik, hogy kiváltsa azt a tábori kórházat, amelyet a fővárosi kiállítási- és vásárcsarnok (IFEMA) területén létesítettek a járvány idején.

A spanyol közszolgálati televízió (TVE) információi szerint az országban már 194 laboratórium alkalmas a koronavírus-vizsgálatok elvégzésére, amelyekben naponta 88 700 tesztet tudnak kielemezni.

A legnagyobb, napi 18 500-zas kapacitással Katalónia rendelkezik, 18 laboratóriumában, amelyet a madridi tartomány követ 15 ezer napi teszttel és 39 laborral.

A legkevesebb vizsgálatot a két észak-afrikai exklávé, Melilla és Ceuta egy-egy laboratóriumában tudják elvégezni, előbbiben naponta 400-at, utóbbiban 58-at.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!