2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Spanyolország tehetetlen a bevándorlókkal szemben, mégis támogatja a kvótarendszert

Egyre súlyosabb a migrációs krízis Spanyolországban. A Kanári-szigetekre egy nap alatt többmint ezer afrikai migráns érkezett. Az ügyvivő szocialista kormány húszmilliárd forintnak megfelelő összeget különít el a régiónak, hogy el tudja látni az odaérkező embereket.A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Mursziából.

  • Spanyolország tehetetlen a bevándorlókkal szemben, mégis támogatja a kvótarendszert

Lassan azt lehet mondani, hogy naponta ezresével kötnek ki az illegális bevándorlók a Kanári-szigeteken. Hétvégén egy nap leforgása alatt több mint 1.100 afrikai menekültet húztak partra a hatóságok, a legtöbben megint a legkisebb és egyben a migrációs krízisben leginkább érintett El Hierrora érkeztek, ráadásul volt egy olyan csónak, amin 320-an utaztak.

Ez történelminek számít, a hatóságok soha nem láttak még ilyen zsúfolt hajót kikötni Spanyolországban.

Férőhely híján a menekültek nagy részét már vasárnap éjjel átvitték Tenerifére. Viszont épphogy elindult velük a hajó, újabb menekültekkel teli csónakok kezdtek el kikötni és hétfő estére ismét, több mint 800 bevándorló gyűlt össze El Hierron és Tenerifén.

Az egyre súlyosabb migrációs nyomás miatt az ügyvivő központi kormány közben bejelentette, hogy tetemes összeget, 50 millió eurót ad a Kanári-szigeteknek az illegális bevándorlók ellátására.

Ez átszomolva körülbelül 20 milliárd forintnak felel meg. Ebből a pénzből a regionális kormány új befogadóállomásokat építhet fel, ételt, mobil mosdókat és ágyakat vehet, illetve a tervek szerint fedezni tudják belőle a náluk lévő több ezer kísérő nélküli menekült gyermek ellátását is.

A migrációs miniszter emellett arra kérte a többi spanyol régiót, hogy vállaljanak át embereket a Kanári-szigetektől, hogy csillapítsák a rá nehezedő migrációs nyomást.

A szigeteken dolgozó rendőröket közben már nemcsak a létszám, hanem az is aggasztja, hogy a bevándorlók egy része rossz egészségi állapotban érkezik meg és többeknél a tuberkulózis tüneteit vették észre. Attól tartanak, hogy járvány alakulhat ki közöttük, ráadásul az őket ellátó személyzet miatt is aggódnak, mivel Spanyolországban a 80-as évek óta nem kötelező a tuberkulózis elleni védőoltás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!