2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Spanyolország ismét máshonnan kiutasított migránsokat fogadott be

Hír TV

2018. július 4., szerda 17:11, frissítve: szerda 18:08

Újabb 60 migráns érkezett Spanyolországba – egy civilszervezet hajója szállította őket a barcelonai kikötőbe, miután Málta megtagadta, hogy náluk kikössenek. Az utóbbi hetekben felerősödött olasz bevándorlásellenes lépések miatt egyre több civilszervezet Spanyolországba viszi azokat az embereket, akiket a líbiai partoknál emelnek ki a tengerből.

A tenger irányába mutat Kolumbusz Kristóf szobra Barcelonában. Karjára szerda reggel egy mentőmellényt akasztottak, rajta a Tárt karokkal nevű civil szervezet lógójával. Az ikonikus barcelonai helyre azért másztak fel aktivisták, hogy tiltakozzanak az olasz menekültügyi szabályozás ellen. Olaszország ugyanis nem engedi kikötni a civilszervezetek menekültekkel teli hajóit – így azok spanyol partraszállásra kényszerülnek.

„Fel akarjuk hívni a világ figyelmét, hogy veszélyben vannak az emberi jogok és szükség van arra, hogy megvédjük” – mondta a szervezet szóvivője.

Az akcióval egy időben futott be a szervezet hajója Barcelona kikötőjébe, a fedélzeten 60 emberrel, akiket nem engedtek partra Máltában. Legutóbb június 11-én fogadott be egy menekültekkel teli hajót Spanyolország. A több mint 600 embert szállító Aquariust Olaszország és Málta is elutasította, az új spanyol baloldali kormány viszont úgy döntött, hogy engedélyezi a hajó kikötését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!