2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Soros pénzelheti a radikális baloldali tüntetőket

Olyan szervezetet pénzelhet Soros György, amely Donald Trump megbuktatását tűzte ki célul - mondja egy felvételen a Refuse Fascism nevű baloldali szervezet helyi vezetője. Ez az egyik olyan csoport, amelyik az amerikai rasszizmusellenes tüntetéseket szervezi. A szélsőbaloldali Antifa nevű szervezetnél pedig olyan felvételeket készítettek, amelyeken a rendőrökkel való összecsapásokra képezik ki az aktivistákat.

  • Soros pénzelheti a radikális baloldali tüntetőket

Ha nem tudod kiütni, akkor igen, támadj orra, szemre, nyomd ki a szemét – magyarázta az Antifa nevű szélsőbaloldali szervezet egyik harcművészetben jártas oktatója egy rejtett kamerával készített videóban a tagoknak. Ez az a szervezet, amely az amerikai rendőri erőszak és rasszizmusellenes tüntetéseket szervezik és tagjai szinte minden alkalmat megragadnak, hogy megtámadják a rendőröket. Az oktató önvédelemnek állítja be a támadó mozdulatsorokat.

Az Antifa által kiképzett aktivisták segítségével foglalták el Seattle egy részét a demonstrálók. Ide jelenleg nem léphetnek be rendőrök, mert a tüntetők azonnal megtámadják őket. Donald Trump nemrég azt írta, hogy terrorszervezetté kellene nyilvánítani az Antifát.

A seattle-i zónán belül bárki szabadon verhet egy Donald Trumpnak öltözött figurát. A játék nagyon népszerű a területfoglalók között, akiknek egyik legfontosabb követelése, hogy az amerikai elnököt el kell távolítani posztjáról. Ebben az Antifa partnere a hasonló elveket valló Refuse Fascism nevű csoport, amely 2016-ban alakult, éppen mikor Trumpot megválasztották.

A Refuse Fascism nevű csoportot Soros György támogatja

- erről beszélt a szervezet atlantai vezetője.

Támogatásért folyamodtunk Soroshoz egyszer, régen, amikor az abortuszhoz való jogért és a klinikák fennmaradásáért küzdöttünk. Támogatást kaptunk tőlük

– mondta Tee Sterm, a Refuse Fascism atlantai vezetője.

A felvételen az is hallható, hogy Tee Sterm azt mondja,

ehhez hatalmas mennyiségű pénzre van szükség. Nézd, nem fogunk milliókat elérni, ha nincsenek millióink. Ez ilyen egyszerű. Nem tudjuk megcsinálni. Dollármilliókra van szükség ahhoz, hogy emberek millióit megszólítsuk.

Hozzátette: a végső cél, hogy az emberek millió szám lepjék el az utcákat, és addig ne is mozduljanak onnan, amíg a republikánus elnök, Donald Trump és alelnöke, Mike Pence le nem mond.

A Refuse Fascism egyik legemlékezetesebb akciójára 2017-ben került sor, amikor a Kaliforniai Egyetemen megakadályozták, hogy a konzervatív és homoszexuális Milo Yiannopoulos felszólaljon egy rendezvényen. A Milo elleni tüntetés hamar zavargásba torkollott, a résztvevők rongáltak, gyújtogattak, többen meg is sérültek – emlékeztetett a V4NA Hírügynökség.

Az incidenst követően a Daily Caller című amerikai lap arról írt, hogy az a radikális baloldali szervezet, amely a tüntetést szervezte Soros György által pénzelt szervezetek támogatását élvezi.

A tucsoni székhelyű Alliance for Global Justice (AfGJ) nevű szervezet a Refuse Fascism egyik pénzügyi szponzora és szervezője. Egy korabeli Facebook-bejegyzésben - ami már nem elérhető - a szervezet azt sugallta, hogy a Berkeleyben történt incidens nem erőszak volt. A szervezet magyarázata szerint a Trump és Yiannopoulos által támogatott törvények azok, amelyek erőszakot szülnek.

 

Az Alliance for Global Justice 2017-es pénzügyi dokumentumaiból kiderült, hogy többek között komoly összegeket kaptak a Tides Foundation nevű Soros-által támogatott szervezettől. A Tides több mint 261 ezer dollárral támogatta meg a AfGJ-t, miközben ők a Nyílt Társadalom Alapítványtól 2017-ben több mint 2,8 millió dollárt kaptak.

Továbbá az Amnesty International 10 ezer dollárt utalt az AfGJ-nek. Attól az Amnesty-től amelyet Soros több mint 4 millió dollárral tömött ki csak 2017-ben.

Az Astraea Foundation 5 ezer dollárral támogatta az AfGJ-t. Soros pedig több mint félmillió dollárt utalt az Astraea-nak.

HírTV - V4NA

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!