2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Soros Györgynek saját pártja van Romániában?

Romániában jelenleg nincsenek tétek Soros György számára, mivel megnyerte az ideológiai harcot – állítja Bogdan Duca román politikai elemző, aki szerint mindhárom nagy párt a progresszista vonalat követi. A politológus arról is beszélt, hogy azonnal megbélyegzik a Sorost, illetve az általa ellenőrzött szervezetek bírálóit.

  • Soros Györgynek saját pártja van Romániában?

Soros Györgynek saját pártja van Romániában: a Mentsétek meg ­Romániát Szövetség (USR-Plus) – mondta a Magyar Nemzetnek Bogdan Duca politológus. Szerinte ennek a pártnak a progresszista ideológiája azonos a sorosista világnézettel.

Az amerikai milliárdos romániai befolyására vonatkozó érdeklődésre a román elemző arról is beszélt, hogy

Soros emberei más politikai pártokban is felismerhetők, például a kormányzó Nemzeti Liberális Pártban (PNL), amely 2014 után közelebb került a haladók ideológiájához. Hozzátette: a 2012 utáni civil mozgalmak – amelyek többségét sorosista kapcsolódású vagy gyökerű nem kormányzati szervezetek tartják ellenőrzés alatt – egy vezetői réteget biztosítottak a jobboldali ­romániai pártoknak.

A lap azt is megkérdezte Ducától, hogy érződik-e a december 6-án esedékes parlamenti választásokat megelőző kampányban Soros György befolyása.

– Nehéz erre egyértelmű választ adni. A 2019-es európai parlamenti megméretés után az elnökválasztásnak, valamint a helyhatósági választásoknak már nem volt jellemzőjük a haladás kontra szuverenitás vita. Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök letartóztatása és a Szociáldemokrata Párt (PSD) háziasítása, megszelídítése véget vetett mindenfajta komolyabb szuverenista ellenállásnak. Így nem beszélhetünk a milliárdos beavatkozásáról, hiszen

Soros számára nincsenek tétek. Megnyerte az ­ideológiai harcot.

A három nagy párt mindegyike, azaz az USR-Plus, a PNL és a PSD egyaránt a progresszista kártyát játssza meg – vázolta a helyzetet Bogdan Duca.

A konstancai politológus szerint ugyanakkor Soros egészen biztosan nem nyerne meg egy népszerűségi versenyt a romániai közvéleményben. – De van egy érdekes dolog:

a sorosizmus kihasználja a milliárdossal szemben megnyilvánuló ellenszenvet.

Liviu Dragneát és általában azokat a politikusokat, akik kifogásolták Soros romániai befolyását, összeesküvés-elméletek követőiként, gyenge intellektusú emberekként festették le, akik hisznek azokban a mesékben, miszerint gazdag vezérek irányítják a világot.

Ha értelmiséginek tartod magad, egyszerűen nem „menő” Sorost bírálni, az ő befolyását vizsgálni.

Amint ezt teszed, azon nyomban megbélyegeznek, a különböző őrült teóriákban hívőkkel mosnak össze – mondta az elemző. Bogdan Duca megjegyezte: a romániai társadalom alig vagy egyáltalán nem tájékozott azzal kapcsolatban, hogy különböző kormányok milyen védelmi stratégiát folytatnak az amerikai milliárdos ideológiája, illetve az általa ellenőrzött civil szervezetek hálózatának mérgező befolyása ellen.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!