2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Soros befolyásolási kísérlete sérti a nemzeti érdeket

2019. november 29., péntek 12:22

Soros György és szervezetei komoly lobbitevékenységet folytattak, hogy ne Várhelyi Olivér kapja a bővítési portfóliót - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter kiemelte: a milliárdos törekvései azonban eredménytelennek bizonyultak. A tőzsdespekuláns befolyásolási kísérletét a nemzetbiztonsági tanács mai ülésén is napirendre vették. Soros legújabb akciója ugyanis sérti a nemzeti érdeket.

Nemcsak a magyar ellenzék, de a bevándorláspárti Soros György is minden követ megmozgatott, hogy megakadályozza Várhelyi Olivér kapja a bővítés- és szomszédságpolitikai portfóliót Ursula von der Leyen új bizottságában. Soros szerint ugyanis nagy veszélyt jelentene az európai integrációra, ha a magyar kormány jelöltje kerülne a bővítési tárca élére.

Az amerikai tőzsdespekuláns egyenesen a német kancellárnál lobbizott a magyar biztos megbuktatásáért. A Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata az egyik főtámogatója a Német Külpolitikai Társaságnak. Ezért a milliárdos a szervezet elnökét arra utasította, hogy vegye rá Angela Merkelt, hogy hiúsítsa meg Várhelyi kinevezését.

Ahogy eddig is most az elmúlt időszakban is Soros György és a szervezetei komoly lobbi tevékenységet folytattak annak érdekében, hogy az Európai bizottság egyik legfontosabb tárcáját vagy is a bővítési portfóliót azt ne kaphassa meg a magyar biztos. Azonban ezek a törekvések eredménytelenek és sikertelen maradtak tekintettel arra, hogy az Ep nagy többséggel elfogadta azt a bizottsági összetételt amelyben a magyar biztos a bővítési portfóliót viheti.

Soros György azért is lobbizott a magyar biztos ellen, mert a bevándorláspárti erőknek az az érdeke, hogy a Balkán ne legyen stabil, és szabadon érkezhessenek a migránsok tízezrei Európa belsejébe. A spekuláns akciója a nemzetbiztonsági bizottság pénteki ülésén is szóba került.

Napvilágot látott egy hír korábban, miszerint Soros György befolyásolni próbálta az Európai Bizottság összetételét a tekintetben, hogy a magyar biztosjelölt ne kapja meg a bővítési biztosi pozíciót. És ez többünk véleménye szerint magyar nemzeti érdeket sértő befolyásolás lehet. Ahogy erről korábban beszéltünk, hogy megkérdezzük a hivatalt, az információs hivatalt is erről a dologról, erre sor került. Ennyit elmondhatok. De, hogy ennek mi a tartalma, nem mondhatom el, de azt meg tudom osztani önökkel, hogy a sajtóban megjelent információkkal ellentétes tájékoztatást nem kaptunk

- mondta a Fidesz-frakció szóvivője, Halász János.

A Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén elhangzottakról egyetlen ellenzéki politikus sem akarta elmondta. Közülük senki sem állt a sajtó munkatársai elé.

HírTV