2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Sokkolta Németországot a hétfői gyilkosság

Valósággal sokkolta Németországot a hétfői frankfurti gyilkosság. Ezért a belügyminiszter válságtanácskozást hívott össze. Horst Seehofer leszögezte: zéró toleranciát kell hirdetni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel szemben. Egy eritreai férfi hétfőn a Düsseldorfból érkező gyorsvonat elé lökött egy kisfiút és az édesanyját a frankfurti pályaudvaron. A nőnek sikerült megmenekülnie, a gyermek azonban a helyszínen életét vesztette.

  • Sokkolta Németországot a hétfői gyilkosság

Sokkolta Németországot a hétfői gyilkosság. A megemlékezők egymás után érkeznek a frankfurti pályaudvar peronjához, ahol virágokat és mécseseket helyeznek el.

A frankfurti gyilkosság akkora felháborodást keltett, hogy a belügyminiszter megszakította szabadságát, és Berlinben összehívta a rendőrség, az alkotmányvédelem, a vasút és más illetékes szervek képviselőit.

A gyanúsított 2006-ban érkezett illegálisan Svájcba, ahol menedékkérelmet nyújtott be, amit 2008-ban meg is kapott. Azóta tartózkodási engedéllyel él Svájcban és a C kategóriába sorolták, ami azt jelenti, hogy jól integrálódott. Példaértékű életet élt. A férfi azonban magra terelte a svájci rendőrség figyelmét, amikor késsel megfenyegette és fojtogatta szomszédját, majd bezárta annak lakásába végül pedig elmenekült. Ezután nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene

- ismertette az ügy részleteit a szövetségi rendőrség vezetője, Dieter Romann, aki hozzátette:

a férfit sem a határon, sem Németország területén nem ellenőrizték. Ha így lett volna, egyértelműen meg tudták volna állapítani, hogy körözött személyről van szó.

A belügyminiszter leszögezte: zéró toleranciával kell fellépni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel szemben. Horst Seehofer kiemelte: ha a közbiztonságról van szó, a pénz nem számít, akkor sem, ha ezt a célt csak több rendőrrel vagy a peronok lezárásával lehet elérni.

Erkölcsi felelősségünk, hogy mindent megtegyünk az emberek biztonsága érdekében. Ezért magas szintű tárgyalások zajlanak a közlekedési miniszter a vasúttárasság és én köztem. Határozottan növelni fogjuk a rendőri jelenlétet a vasútállomásokon és a közlekedési csomópontokban. Ez csak akkor lehetséges, ha növeljük a rendőrök számát

- hangsúlyozta a tárcavezető, Horst Seehofer.

A gyilkos kihallgatásán nem adott magyarázatot tettére. Egyelőre nincsenek arra utaló jel, hogy alkohol vagy drog hatása alatt állt volna. A rendőrség pszichiátriai vizsgálatra is beutalta, hogy büntethetősége megállapítható legyen.

Az eritreai férfi hétfőn Düsseldorfból érkező gyorsvonat elé lökött egy kisfiút és az édesanyját a frankfurti pályaudvaron. A nőnek sikerült megmenekülnie, a gyermek azonban a helyszínen életét vesztette. Az elkövető egy harmadik embert is megpróbált letaszítani a sínekre, neki azonban sikerült elhárítania a támadást. A megrázó jelenetet végignézve több járókelő összeomlott és orvosi segítségre szorult.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!