2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokan visszaélnek az álhírek elleni kampánnyal

Hír TV

2018. január 23., kedd 07:11, frissítve: kedd 08:00

Délkelet-Ázsia kormányai örülnek a leginkább Donald Trump hamis hírek ellen indított kampányának – írja az Al Jazeera angol nyelvű honlapján. A térségben mind több állam vezet be törvényeket a fake news, vagyis a hamis hírek ellen, de a gyanú szerint ezek a jogszabályok nem a közösségi médiában keringő hazugságok visszaszorítását, sokkal inkább a sajtószabadság korlátozását szolgálják. A Fülöp-szigeteken a minap tiltottak be egy weboldalt, amely bírálta Duterte elnököt a kábítószer-ellenes háború visszásságai miatt, és amelyet az elnök hamis híroldalnak nevezett. A szigetállamban a hamis hírek terjesztőire 20 éves börtönbüntetés is kiszabható.

Az amerikai gyártmányú TOW páncéltörő rakétákat kiiktató rakétavédelmi rendszert állítanak fel a szír hadseregben. Az iráni állami hírügynökség oldalán olvasható jelentés szerint az elektronikai védelmi rendszerrel minden páncélos járművet ellátnak. A cikk emlékeztet rá, hogy a szír légvédelem januárban S-125 Pechora légvédelmi egységeket is telepített Damaszkusz közelében.

Az NVIDIA videokártyákat forgalmazó cég arra sürgeti a kereskedőket, hogy a számítógépes játékosokat részesítse előnyben a kriptovaluták bányászásában tevékenykedő cégekkel szemben, vagy legalábbis korlátozza ez utóbbiak vásárlásait. A PC Gamer számítógépes lap honlapján olvasható írás szerint a bitcoin és a többi kriptovaluta kibányászása olyan hatalmas számítástechnikai, s benne videokártya-kapacitást igényel, hogy a megnövekedett kereslet miatt nemcsak megsokszorozódtak a videokártyák árai, de az amatőr felhasználók még így sem férnek hozzá ezekhez az alkatrészekhez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!