2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Külföld

Sok migráns meghalt és eltűnt Szíria partjai előtt

Elsüllyedt migránsok egy bárkája a Földközi-tengeren, a szíriai Tartúsz kikötőváros térségében, a katasztrófa után a szíriai hatóságok harmincnégy holttestet és tizennégy túlélőt találtak meg - közölte csütörtökön a kikötői hatóság főigazgatója.

  • Sok migráns meghalt és eltűnt Szíria partjai előtt

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistaszervezet szerint a bárkán még további mintegy száz ember utazott.

Túlélők arról számoltak be, hogy a Libanon északi partvidékén található Mínije térségéből keltek útra napokkal korábban.

Az esetleges további túlélők keresésére indított műveletben helyi halászok is részt vesznek. A kutatás Arvád-sziget térségére összpontosul Tartúsz közelében.

A libanoni hadsereg szerdán arról számolt be, hogy ötvenöt embert vettek fel az ország területi vizein egy lerobbant csónakról, amelyet visszavontattak a partra.

Libanon 2019 óta súlyos politikai, gazdasági és pénzügyi válsággal küzd, az ENSZ adatai szerint a lakosság több mint 80 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Mindemellett számos palesztin és szíriai menekült is Libanonon keresztül igyekszik elérni Európa partjait.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint 2020-hoz képest tavaly csaknem megduplázódott a Libanonból induló menedékkérők száma, idén pedig - az előző év azonos időszakához képest - csaknem 70 százalékkal tovább emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!