2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Sok migráns meghalt és eltűnt Szíria partjai előtt

Elsüllyedt migránsok egy bárkája a Földközi-tengeren, a szíriai Tartúsz kikötőváros térségében, a katasztrófa után a szíriai hatóságok harmincnégy holttestet és tizennégy túlélőt találtak meg - közölte csütörtökön a kikötői hatóság főigazgatója.

  • Sok migráns meghalt és eltűnt Szíria partjai előtt

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistaszervezet szerint a bárkán még további mintegy száz ember utazott.

Túlélők arról számoltak be, hogy a Libanon északi partvidékén található Mínije térségéből keltek útra napokkal korábban.

Az esetleges további túlélők keresésére indított műveletben helyi halászok is részt vesznek. A kutatás Arvád-sziget térségére összpontosul Tartúsz közelében.

A libanoni hadsereg szerdán arról számolt be, hogy ötvenöt embert vettek fel az ország területi vizein egy lerobbant csónakról, amelyet visszavontattak a partra.

Libanon 2019 óta súlyos politikai, gazdasági és pénzügyi válsággal küzd, az ENSZ adatai szerint a lakosság több mint 80 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Mindemellett számos palesztin és szíriai menekült is Libanonon keresztül igyekszik elérni Európa partjait.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint 2020-hoz képest tavaly csaknem megduplázódott a Libanonból induló menedékkérők száma, idén pedig - az előző év azonos időszakához képest - csaknem 70 százalékkal tovább emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb szankciós csomagot készít Brüsszel

Újabb szankciós csomagot készít Brüsszel

Újabb büntetőintézkedéseket tervez az Európai Unió Oroszországgal szemben, például maximálnák az orosz kőolaj árát. Brüsszelben van tudósítónk, Zöldhegyi Katalin.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!