2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Sok helyen rosszul adják be a Pfizer vakcináját

Francia orvosok szerint sok helyen rosszul adják be a Pfizer vakcináját, ezért szerintük az esetek nagy részében elfecsérelt vakcinával és ki nem alakuló immunizációval kell majd számolni – írta a francia CNews csatorna portáljára hivatkozva a Magyar Nemzet.

  • Sok helyen rosszul adják be a Pfizer vakcináját

A francia lap azt írta:

az elmúlt napokban számos fotó és videó jelent meg a közösségi hálózatokon az első vakcinák beadásáról Franciaországban, amelyekből egyértelműen látható, hogy sokan nem a Pfizer által előírt technikával adják be az oltóanyagokat a pácienseknek.

https://twitter.com/EllrodtAxel?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345731123888971777%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmagyarnemzet.hu%2Fkulfold%2Fsok-helyen-rosszul-adjak-be-a-pfizer-vakcinajat-9185804%2F

A Pfizer utasítása szerint ugyanis az injekciót egyenesen az izomba, felrázás nélkül kell beadni. Ennek ellenére sok helyen – a helyszínen rögzített felvételek tanúsága szerint – az ápolónő felrázza a fiolát, kinyomja a tűből a levegőt, majd az ujjaival összecsippentett karba, illetve bőrszövetbe adja be az oltóanyagot, és eközben a tűt nem merőlegesen, hanem megdöntve szúrja be a bőrbe. Az összecsippentős és megdöntött tűvel történő oltás a megfelelő módszer a bőr alá adandó injekciók esetében.

A Pfizer ugyanakkor kifejezetten az izomba adást írja elő: merőlegesen, egyenesen a karba, amit tehát sem az összecsippentés, sem a megdöntött tű nem tud elérni.

A francia orvosok egy része úgy gondolja, hogy sok lesz a hatástalanul immunizált beoltott, mások szerint viszont az, hogy a klinikai tesztek során kizárólag izomba adták az oltóanyagot – és így érték el az immunizációt –, nem jelenti azt, hogy a fenti módon csak a bőr alá juttatott vakcina nem fejti ki a hatását.

Kapcsolódó:

Franciaországban akadozik az oltás

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!