2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Sikeresen védekeznek az orosz csapatok a frontvonalon + videó

Újabb sikertelen támadásokat indított az orosz állások ellen az ukrán hadsereg, a Föderáció megsemmisített több ellenséges kamikaze drónt is. Eközben Washington újabb szankciós csomagot jelentett be, az Egyesült Államok újabb orosz vállalatokat büntet.

  • Sikeresen védekeznek az orosz csapatok a frontvonalon + videó

Heves tűzharcot vívott az orosz és az ukrán hadsereg a déli fronton. Kijev egységei a Fekete-tenger közelében próbálnak előre nyomulni, a föderációs védelmi vonalat azonban képtelenek áttörni: Moszkva közlése szerint aknavetőkkel és tarackokkal újabb támadásokat vertek vissza.

Az ukránok továbbra is drónokkal próbálnak az ellenséges vonalak mögé kerülni, azonban az orosz légvédelem egyre hatékonyabban lövi ki ezeket a repülő szerkezeteket: csütörtökön kilenc drónt ártalmatlanítottak a Föderáció egységei.

Moszkva alakulatai nagyobb sikerrel vetették be a robbanó drónokat: Harkivban a város infrastruktúráját támadták az oroszok, több épületben jelentős károkat okoztak.

De nem csak az ukránok támadják Oroszországot, és nem csak a harcmezőn: az Egyesült Államok ugyanis újabb szankciókat jelentett be orosz vállalatok ellen. A büntetések elsősorban fegyvergyárakat, valamint bányászati és fémipari cégeket érintenek. A több mint 100 érintett vállalkozás és magánszemély minden, amerikai fennhatóság alatt álló vagyonát zárolják.

Washington döntését Oroszország frontális támadásnak nevezte. Moszkva amerikai nagykövete elmondta, számítottak rá, hogy az amerikai nyomásgyakorlás fokozódni fog, ahogy közeledik a márciusi oroszországi elnökválasztás.

Kijevben viszont nagy örömmel fogadták az amerikai döntést.

"Hálásak vagyunk a Egyesült Államoknak az új és nagyon erős szankciós döntésért. Több mint 220 orosz entitás van már amerikai szankciók hatálya alatt. Ere van szükség. Az agresszor kulcsfontosságú gazdasági szektorait kell célozni." – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Ukrajna Hollandiától egészen más típusú ajándékot kapott. Ennek a helyi iskolák örülhettek. A benelux államból több millió tulipánt küldtek a háború sújtotta országba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!