2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Semjén Zsolt az RMDSZ jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat

Egy, a közösségi oldalán szerdán közzétett videoüzenetben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat a szeptember 27-i romániai helyhatósági választásokon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

  • Semjén Zsolt az RMDSZ jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat

Az üzenetet az RMDSZ is megosztotta közösségi oldalán és eljuttatta a sajtónak.

Semjén Zsolt elmondta:

az RMDSZ és a magyar kormány együttműködése számtalan eredményt hozott.

Ezek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) létrehozását, az óvodák építését, a kulturális és más természetű támogatásokat és az erdélyi gazdaságfejlesztő programot említette. Hozzátette: ezek nem valósulhattak volna meg az RMDSZ segítsége és az RMDSZ által biztosított keretek nélkül.

A miniszterelnök-helyettes úgy vélte: a választásokon a román pártok próbálják megszerezni a magyarok szavazatait, de nem érdekli őket a magyar közösség. Amikor a hatalom közelébe kerülnek, a magyar közösség szempontjaira már nem figyelnek.

Hasonlónak tartotta azt a helyzetet, amikor esélytelen magyar jelöltek indulnak. Úgy vélte: ezek elvihetnek szavazatokat, de a magyar közösség ügyét biztosan nem mozdítják elő.

"Megtapasztalhattuk, hogy Erdélyben végső soron, történetileg nézve is, az RMDSZ az egyetlen olyan párt, olyan szervezet, amelyik képes a magyarok megvédésére, a magyar érdek védelmére. Azt tudom mondani önöknek, hogyha én édesanyám révén román állampolgár lennék, akkor az RMDSZ jelöltjeire szavaznék. Arra kérem önöket is, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit"

- fogalmazott videoüzenetében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!