2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Scott Morrison ausztrál kormányfő az elsők közt oltatta be magát

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök az elsők között vette fel az új koronavírus elleni védőoltást vasárnap, a hétfőn kezdődő országos oltási kampány nyitányaként.

  • Scott Morrison ausztrál kormányfő az elsők közt oltatta be magát

Morrison közvetlenül egy idősotthon 85 éves lakója után, másodikként állt a sorban a televíziós kamerák előtt tartott médiaeseményen egy sydney-i egészségügyi központban.

"El vagyok szánva rá, ahogy az egész ország" - mondta Morrison, amikor az asszisztens megszólította, hogy van-e valami kérdése, mielőtt belészúrják a Pfizer/BioNTech-vakcinát. "Azokkal kell kezdenünk, akik a leginkább veszélyeztetettek és a frontvonalban vannak" - közölte.

Greg Hunt egészségügyi miniszter az ABC országos televíziónak nyilatkozva azzal érvelt a miniszterelnök soron kívüli beoltása mellett, hogy az a bizalom megteremtéséhez szükséges. "Felmérések szerint az emberek tudni akarják, hiszünk-e abban, hogy ez biztonságos, ami aztán nagyobb bizalmat ad nekik" - mondta.

A cél érdekében az ország tiszti főorvosa, főorvosa és több más egészségügyi dolgozó is az első, tizenkét tagú csoportban vette fel az amerikai-német gyártmányú oltást.

Hunt ugyanakkor jelezte, hogy őt és az egészségügyi minisztérium dolgozóit a svéd-brit fejlesztésű AstraZeneca-vakcinával oltják majd be egy későbbi időpontban.

Az országos oltási kampányt Ausztráliában is a Pfizer/BioNTech-vakcinával kezdik, amelynek első, 142 ezer dózist tartalmazó szállítmánya a múlt héten érkezett meg. Március elejétől pedig AstraZeneca-oltóanyaggal folytatják a lakosság immunizálását.

A kormány menetrendje szerint az elsőbbséget élvezők közé tartoznak majd az idősotthonok, ápolási otthonok lakói és dolgozói, a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolónők, továbbá a karanténszállók dolgozói és a határőrizeti szervek tagjai.

A mintegy 25 millió lakosú, földrésznyi országban a járvány kezdete óta 28 700 koronavírusos esetet regisztráltak, ami jóval alacsonyabb a legtöbb fejlett ország fertőzési rátájánál. A Covid-19 betegség eddig 909 ausztrál életét követelte.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!