2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Salvini szerint az olaszok a Liga politikájáról szavaznak május 26-án

Belpolitikai népszavazásnak nevezte Matteo Salvini, az olasz kormánypárt, a Liga vezetője az európai parlamenti választást, hangsúlyozva, hogy az olaszoknak élet és halál, múlt és jövő, a szabad Európa és egy iszlamista állam között kell választaniuk május 26-án.

  • Salvini szerint az olaszok a Liga politikájáról szavaznak május 26-án

Salvini pártja európai választási kampányában, a 24 ezres Fossano egyik terén leszögezte, hogy a Liga számára a választás referendum lesz politikája megerősítéséről.

Az EP-választás előtt utoljára közölt felmérések szerint a Liga a legnépszerűbb párt Olaszországban, 30-33 százalék közötti támogatottsággal. Maga mögé szorította a Luigi Di Maio vezette Öt Csillag Mozgalmat (M5S), amelynek támogatottsága valamivel 25 százalék alatt van.

Luigi Di Maio úgy reagált, az M5S nem versenyre hívja, hanem képviselni akarja az olaszokat.

A Corriere della Sera, a legnagyobb példányszámú olasz napilap hétfői elemzése szerint igazi "leszámolás" folyik a Liga és az M5S között.

Az M5S stratégiája, hogy minél inkább jobbra tolja a Liga politikáját, vagy legalábbis így tüntesse fel Matteo Salvini kijelentéseit, "arról próbálva meggyőzni az olaszokat, hogy az M5S az egyedüli, amely képes gátat szabni a nacionalista és szuverenista erőknek, amelyek fel akarják borítani Európát" - írta.

A lap megjegyzi, hogy Matteo Salvini kevéssé hisz a két kormánypárt közötti feszültséget növelő felméréseknek, amelyek véleménye szerint az olasz politikát igyekeznek destabilizálni.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!