2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Külföld

Salvini a lengyel kormánnyal tárgyalt Varsóban

Egy euroszkeptikus választási szövetség megteremtéséről tárgyalt Varsóban a lengyel kormánypárttal Matteo Salvini. Az olasz belügyminiszter -, aki a jobboldali Liga párt főtitkára is egyben – hónapok óta azon dolgozik, hogy az európai parlamenti választások előtt egyesítse az EP két euroszkeptikus frakcióját.

Rendőrségi kabátban érkezett a varsói találkozóra az olasz belügyminiszter. Európában rendnek kell lennie - ezt az üzenetet képviseli Matteo Salvini, talán ezt akarta a kabátjával is érzékeltetni.

Az olasz jobboldali politikus szerint "új európai tavasz" jön, mert a májusi európai parlamenti választások után új európai politikai egyensúly jön létre, és a jobboldali erők megreformálják majd az Európai Uniót.

„Európa hosszú ideje a francia-német tengely bűvöletében él, mi azonban egy új egyensúlyt fogunk teremteni, új lendületet adunk Európában. Ennek a folyamatnak, az új európai tavasznak Lengyelország és Olaszország lesznek a főszereplői. Az európai értékek újjászületése lesz ez, kevesebb pénzügy és bürokrácia, valamint több munka, család és biztonság”– nyilatkozta Salvini.

A két állam egyetért abban, hogy meg kell állítani az illegális migrációt, vissza kell állítani a nemzetállamok jogát saját határaik védelmére.

„Mi meg akarjuk erősíteni az Európai Uniót, meg akarjuk erősíteni Európa, az európai polgárok biztonságát. És meg akarjuk reformálni ezt a közösséget, hogy közelebb kerüljenek az intézmények a polgárok, és ne az eliteké legyen” – véli Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter. 

Matteo Salvini konkrét céllal érkezett Varsóba: egy euroszkeptikus választási szövetség megteremtéséről tárgyal a lengyel kormánypárt vezetőivel. Nagy terve az, hogy az európai parlamenti választások előtt egyesítse a strasbourgi parlament két euroszkeptikus frakcióját. Saját pártja, a Liga az egyik, a lengyel Jog és Igazságosság párt a másik frakció tagja. Az európai nemzeti populista pártok közös fellépésétől több szavazatot vár az EP-választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!