2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Romániában megtorpant az esetszámok csökkenése

Romániában megtorpant az újonnan diagnosztizált koronavírusos fertőzöttek több mint egy hónapja tartó csökkenése, és ismét ezer fölé emelkedtek a napi esetszámok.

  • Romániában megtorpant az esetszámok csökkenése

Az egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentésében szereplő 1146 újabb fertőzött 15 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát, miután szerdán az előző napi adat kétszeresére, 1464-re ugrott a napi esetszám.

A bukaresti média az ortodox húsvétnak tulajdonította a jelentős ingadozásokat, hiszen a négynapos munkaszünet idején jóval kevesebb tesztet értékeltek ki, mint rendesen, ezért arra figyelmeztetett, hogy mind az ünnepi időszakban tapasztalt csökkenés, mind az azt követő növekedés torz képet mutathat a valós helyzetről.

Romániában azonban nemcsak a - kiértékelt tesztek számának függvényében ingadozó - napi esetszámok, hanem a járványgörbe tendenciáját jobban tükröző heti esetszámok is emelkedni kezdtek: csütörtökön már második napja magasabb volt az előző hét napon azonosított fertőzöttek száma az előző napi adatnál.

A hét közepén a halálos áldozatok száma is jelentősen meghaladta az utóbbi két hét átlagát: szerdán 26, csütörtökön 15 koronavírusos beteg haláláról számolt be a szaktárca, ami heti összevetésben is a csökkenő tendencia megtorpanását eredményezte. Az utóbbi két hétben napi 11 haláleset számított átlagosnak Romániában.

A kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek számának csökkenése is lassult: jelenleg 1220 beteget ápolnak a Covid-részlegeken, 10 százalékkal kevesebbet, mint egy héttel korábban. Az előző heti csökkenés 25 százalékos volt. Az intenzív osztályon csütörtökön csökkent 200 alá a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek száma: ez 15 százalékos javulás múlt csütörtökhöz képest.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!