2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Sajtóklub 14:00

Külföld

Róma képtelen kezelni a migrációs válságot + videó

Ismét rekordokat dönt az illegálisan Olaszországba érkezők száma. A hétvégén újra zsúfolásig megtelt Lampedusa. Annak ellenére is, hogy a tunéziai parti őrség 50 Olaszországba tartó hajót visszatartott. Az olasz kormánypártok szerint a júniusi európai parlamenti választások után a közös határvédelem kérdésének kell a legfontosabbnak lennie Brüsszelben.

  • Róma képtelen kezelni a migrációs válságot + videó

Húsz nap 8000 migráns ez Olaszország mérlege. Ebből több mint 1800 csak az elmúlt hétvégén kötött ki. A Hír TV által megkérdezett képviselő arra számít, hogy a következő ciklusban jobboldali többség lesz az Unióban, így a bevándorláshoz való hozzáállás is meg fog változni.

"A probléma az, hogy Európának közösen kell felelősséget vállalnia valamennyi tengeri és szárazföldi határ ellenőrzéséért. Mert amíg ez nem történik meg, és minden egyes ország a maga módján védi a határokat addig a bevándorlás mindenképpen utat talál magának" - magyarázta a képviselő.

Girogia Meloni választóitól sok kritikát kapott az utóbbi időben azért, mert ígéreteivel ellentétben nem sikerült jelentős eredményt elérni a migráció megállításában. A kormányfő azt mondta: tovább dolgoznak, hogy jelentősebb eredményeket érjenek el. Az illegálisan érkezők elosztása azonban addig is folyamatos. A Lega szenátora szerint a közösség döntéshozói mindig süketek, amikor a migráció visszaszorítása kerül szóba.

"Magyarországnak mindig is nagyon világos álláspontja volt a bevándorlással kapcsolatban. Ezt az álláspontot mi is többször megismételtük. De nyilvánvaló, hogy az Európai Unió egy kicsit süket amikor erről van szó. Ahogy ilyenkor mondják: a szükségből erényt kell csinálni" - mondta a szenátor.

A római kormány az utóbbi hetekben 26 illegális bevándorlót tartóztatott le terrorizmus vádjával míg 96-ot kiutasított.

Addig azonban amig nincs minden afrikai országgal hivatalos kiutasítási egyezmény, addig az illegálisan érkezők megrekednek az országban és az adófizetők pénzén tartják őket a kiutasítási központokban vagy egy részüket a börtönökben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!