2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Robert Fico: Kissé nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarországon sérül a jogállamiság

Határozottan kiáll Magyarország és Orbán Viktor mellett a volt szlovák kormányfő. Robert Fico, a Smer vezetője erről a HírTV Globál című műsorában Gantner Barnabásnak adott exkluzív interjúban beszélt. A teljes adás szombaton 23 órától látható a HírTV műsorán. Ismétlés vasárnap 9 óra.

  • Robert Fico: Kissé nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarországon sérül a jogállamiság

Én soha nem avatkoztam más ország belső ügyeibe, de úgy vélem, hogy a javaslat, miszerint Magyarországtól vonják meg a 7,5 milliárd eurós összegű európai uniós támogatást, nem annak a büntetése, hogy a magyar kormány vagy parlament valamilyen törvényeket vagy határozatokat fogad el.

Én úgy vélem, hogy ezt büntetés azért rótták ki, mert Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően, de ezek az álláspontok nem állak összhangban a tagállamok álláspontjával.

Emiatt érzem rendkívül veszélyesnek az Európai Bizottság ezen határozatát, illetve javaslatát - jelentette ki Robert Fico.

Azért mondtam ezt, mert ha valaki – jelen esetben a Bizottság – azt állítja, hogy ma Magyarországon sérült a jogállamiság, akkor kissé nevetnem kell, hiszen mi is történik akkor Szlovákiában:

Szlovákiában a börtönökben halnak meg bizonyos személyek, Szlovákiában tanúi lehetünk annak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el. Olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak.

Én azt várom a Bizottságtól, hogy azonos mércét alkalmazzon, ezért nyilatkoztam azt, hogy nem érthetek egyet a Magyarországgal szembeni indítvánnyal, hiszen ha Szlovákiában is ugyanezt a mércét alkalmaznák, akkor az utolsó eurócentet is meg kellene vonniuk a támogatásból - mutatott rá a politikus Globál című műsorunkban.

 

A Robert Ficóval készült teljes interjú szombaton 23 órától látható a HírTV műsorán. Ismétlés vasárnap 9 óra. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!