2020. január 20.,
hétfő, Fábián, Sebestyén napja

Robbanás egy kínai vegyi üzemben

2019. július 20., szombat 13:24

Két ember meghalt,19-en pedig megsebesültek abban a nagy erejű robbanásban, amely egy gázüzemben történt Közép-Kínában. A mentőalakulatok továbbra is dolgoznak a romba dőlt épületben, de nem sok esély van arra, hogy a két még eltűntként nyilvántartott dolgozót élve találják meg. A detonáció olyan hatalmas volt, hogy több kilométeres körzetben számos épület megrongálódott.

Háborús pusztítás romjait idézik a Kína középső részén fekvő Honan tartományban található gázüzem romjai. A drónfelvételek tanúsága szerint az egész gyártelep romba dőlt. Az az épület, amelyben a gázüzem kazánja felrobbant, pedig szinte teljesen eltűnt a föld színéről.

A gyár három kilométeres körzetében rongálódtak meg az épületek és több ezer ablak betört. A közeli kórházba sok ember szállítottak külső sérülésekkel. Az ellátottak pontos számát csak becsülni lehet.

Az unokám a házban volt, amelyet megrongált a detonáció. Az unokám a nagymamájával bentragadt az épületben, az ajtó nem nyílott, olyan nagyon megrongálódott az épület. A nagymama az unokájával végül az ablakon mászott ki. A gyermek arcán, fején és nyakán tucatnyi vágás keletkezet, de már jól van

- idézte fel a tragédia pillanatot egy nagyapa. A baleset körülményeinek feltárására vizsgálatot indítottak.

Kínában gyakran következnek be hasonló ipari katasztrófák, a hatóságok ezért időről-időre kampányt indítanak a biztonsági előírások betartása érdekében. Márciusban egy vegyi üzem robbant fel a kelet-kínai Csiangszu tartományban. Ott hatvan ember vesztette életét.

HírTV