2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Reptéri drónok: a hadsereg tehet pontot az ügy végére

Elrendelték a hadsereg bevetését a gatwicki repülőtér légterébe engedett drónok leszerelésére, mivel azok jelenléte komoly biztonsági kockázatot jelent a repülőgépekre. A reptér lezárása több mint százezer utast érint.

  • Reptéri drónok: a hadsereg tehet pontot az ügy végére

A hadsereg helikopterei köröznek a gatwicki repülőtér fölött. A Sussex-i rendőrség a katonaság segítségét kérte a légtérbe engedett drónok leszerelésére. A brit Védelmi Minisztérium a lépést szükségesnek ítélte, hiszen Nagy-Britannia második legforgalmasabb reptere több mint 14 órája zárva tart, utasok tízezreit akadályozva abban, hogy karácsonyra hazajussanak.

„A Gatwick reptér dolgozóival együtt minden erőnkkel azon vagyunk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megoldjuk a helyzetet. Természetesen a legfontosabb szempont a polgárok biztonsága, ezért nem engedjük felszállni a repülőket” – ismertette Juliet Parker felügyelő.

A rendőrség egyelőre nem gyanakszik terrorcselekményre, de úgy gondolják, a drónok használata kifejezetten a reptér működésének megzavarására irányul.

„Egyenlőre nem tudjuk megállapítani, hogy szándékos támadásról van-e szó. A nyomozás megkezdődött, és nyilvánvaló, hogy törvényszegés történt, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megtaláljuk az elkövetőt és igazságot szolgáltassunk” – tette hozzá Parker.

A gatwicki reptér vezérigazgatója szerint mintegy 110 ezer ember szerepelt a mai utaslistán, legalább 800 járatot kellett törölni. Theresa May közleményében egyetértett a biztonsági intézkedésekkel, a Munkáspárt szerint azonban a brit miniszterelnök nem vette eddig elég komolyan a drónok által állított biztonsági kockázatokkal.

Bizonytalan, hogy mikor tudnak ismét felszállni a repülők, az Európai Légi Közlekedési Ügynökség közlése szerint holnapig is eltarthat a zárlat. Az drón irányítóját akár 5 évre is börtönbüntetésre ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!