2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Rengeteg havat kapott a nyakába az USA

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 10:01, frissítve: csütörtök 12:12

Halálos áldozatot követelt a márciusi tél New Yorkban. Egy balesetben egy nő meghalt, öt másik személy pedig megsérült. Az Egyesült Államok északkeleti részén egy nap alatt majd fél méteres hó esett. Hetvenmillió ember életét nehezítik meg a tavaszi havazások, Boston és New York polgármestere is rendkívüli helyzetről beszélt. Akadozik a tömegközlekedés, ötezer repülőjáratot töröltek.

Az Egyesült Államok keleti partjára újabb téli vihar csapott le. Virginiától Massachussettsig 30-50 centi hó esett.

Óránként 5-7 centi nagyon, nagyon zord, a látótávolság korlátozott, a munkagépeinknek is kihívás a munka – mondta a New York-i polgármester, Bill De Blasio, aki arra kérte az embereket, maradjanak otthon, ne induljanak hosszú útra.

Sokan elakadtak a hóban, számos baleset is történt. New York állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a városban és a környező településeken is. Több körzetben megszűnt az áramszolgáltatás.

Munkagépek takarítják a kifutópályákat New York-i La Guardia reptéren, ennek ellenére több ezer belföldi és tengerentúli járatot kellett törölni. Emiatt sok külföldi turista is a reptéren rekedt.

Itt ragadtunk, de remélem, találunk valamit, és holnap reggel el tudunk repülni. Remélem, akkor már jobb lesz az idő - mondta egy turista.

Volt olyan utas is, aki jó előre kiment.

Holnap reggelig nem indul a járatunk. 24 órával előbb jöttünk ki, mert Connecticutból indultunk. Azt gondoltuk, hogy ha nem érünk ide ma reggelig, akkor holnap reggelre se. Korán jöttünk, hogy biztosan elérjük a járatunkat – mondta egy másik utas.

Washingtonban, Philadelphiában, New Yorkban tanítási szünetet rendeltek el, és zárva tartottak az állami hivatalok is. De voltak olyan is, akik örültek a márciusi télnek a fővárosban, Washingtonban is.

A Toby névre keresztelt hóvihar három héten belül a 4. az Egyesült Államok északkeleti területein.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!