2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Rendőrkézen a fesztiválozókat gázoló férfi

Hír TV

2018. június 18., hétfő 16:40, frissítve: hétfő 18:46

Őrizetbe vette a holland rendőrség azt a férfit, aki hajnalban zenei fesztiválon az emberek közé hajtott. A járművel négy embert sodort el, egyikük később meghalt. Egyelőre nem világos, hogy szándékos gázolás vagy baleset történt-e. A sofőr először elmenekült a helyszínről, majd megadta magát a holland hatóságoknak.

Hétfő hajnalban Hollandia legnagyobb zenei fesztiválján, a Pinkpopon kisfurgonnal gázolt koncertezőket egy férfi – 4 órával azután, hogy Bruno Mars 70 ezer ember előtt adott koncertet. Négyen súlyosan megsérültek, egyikük, egy 35 éves férfi bele is halt a sérüléseibe. A gázoló holland rendszámú járművével elhajtott a helyszínről, de később feladta magát. 

 

„Amszterdamban tartóztattuk le, ahol feladta magát a rendőrségen. Az ottani kollégáink őrizetbe vették, majd Linmurgba szállították” – tájékoztatott Hans Van Den Heuvel linmurgiai rendőrfőnök.

Emberölés és gyilkosság kísérlet miatt indult eljárás, amely során azt vizsgálják a holland hatóságok, hogy a férfi szándékosan, vagy véletlenül hajtott a tömegbe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!