2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Rendkívüli ellenőrzést vezettek be az osztrák határnál

Hír TV

2018. július 9., hétfő 11:52, frissítve: hétfő 13:07

Ismét határellenőrzésre kell készülni az osztrákoknál, az intézkedést átmenetileg vezették be, a Tirol tartományba érkezőket érinti. A szigorítás 5 napig lesz érvényben, mindenkinek ellenőrzik az iratát, aki az olasz–osztrák határon, a Brenner-hágónál, illetve a német–osztrák határon érkezik az országba.

A rendkívüli lépéseket azzal indokolta az osztrák rendőrség, hogy csütörtöktől Innsbruckban üléseznek az uniós belügyminiszterek.

A magyar külügyminiszter viszont a bevándorlást sejti az ideiglenes osztrák határellenőrzés mögött. Szijjártó Péter szerint az Európai Uniónak fel kellene hagynia a képmutató politikával és hatékonyan kellene védenie a külső határait, továbbá szívesen fogadná Ausztria segítségét a magyar–szerb határon.

„Hogyha mindenki betartaná a schengeni szerződést, úgy mint Magyarország, akkor nem volna szükség az európai emberek mindennapi életét egyébként megkeserítő, másrészt az EU gazdasági kapacitásait és versenyképességét egyre nehezebb helyzetbe hozó belső határvédelmi intézkedésekre. Egyébként pedig ha Ausztria a keleti irányból szeretné védeni a határát, akkor szerintem az lenne a leghatékonyabb módszer, ha a magyar–szerb határ védelméhez járulna hozzá. Mi azzal ugyanis hogy védjük a déli határunkat, azzal Ausztriát és Németországot is védjük” – mondta Szijjártó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!