2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A színésznő 17:30

Külföld

Reménykeltő hír érkezett az eltűnt magyar hegymászóról

Még mindig nem adott életjelet magáról az a magyar hegymászóról, aki a Mount Everesten tűnt el. Suhajda Szilárd felesége ennek ellenére a Radar stábjának azt mondta, bizakodó, két serpa ugyanis látott egy alakot a 4-es tábor felett.

  • Reménykeltő hír érkezett az eltűnt magyar hegymászóról

A hegymászó március 23-án indult el, hogy első magyarként mássza meg földünk legmagasabb pontját oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül.

Suhajda Szilárd magyar idő szerint szerda hajnalban kezdte meg a csúcsmászást. Egy ország szorított érte lélekben, felesége és néhány barátja pedig otthonukban drukkolt. Ide nyert bebocsájtást a Radar stábja.

Bár sok mindenre képes a technológia, ebben a magasságban néha több óra is eltelt, mire frissült a nyomkövető és hírt kaptunk. Szilárd 10 óra körül aztán telefonon is felhívta feleségét. A tervezettnél kicsit lassabban, de úton volt a hegymászó. Fizikailag és szellemileg is erősnek bizonyult.

Több serpa is a keresésére indult a Mount Everesten eltűnt hegymászónak – mondta a HírTV Napindító című műsorában Kollár Lajos.

Az expedíció-vezető kifejtette, hogy az ügynökség két serpát küldött a 4-es táborba, ami 8 ezer méter környékén található.

Kollár Lajos azonban leszögezte: egészen biztos, hogy a serpák nem fognak feljebb menni a 4-es tábortól, a csúcs közelébe, így Suhajda Szilárdnak kellene leérnie arra a szakaszra, hogy segítséget kapjon.

Az expedíció-vezető szerint azonban a helikopteres mentés sem kivitelezhető, az ugyanis túl veszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!