2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Hazahúzó 01:30

Külföld

Reménykeltő hír érkezett az eltűnt magyar hegymászóról

Még mindig nem adott életjelet magáról az a magyar hegymászóról, aki a Mount Everesten tűnt el. Suhajda Szilárd felesége ennek ellenére a Radar stábjának azt mondta, bizakodó, két serpa ugyanis látott egy alakot a 4-es tábor felett.

  • Reménykeltő hír érkezett az eltűnt magyar hegymászóról

A hegymászó március 23-án indult el, hogy első magyarként mássza meg földünk legmagasabb pontját oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül.

Suhajda Szilárd magyar idő szerint szerda hajnalban kezdte meg a csúcsmászást. Egy ország szorított érte lélekben, felesége és néhány barátja pedig otthonukban drukkolt. Ide nyert bebocsájtást a Radar stábja.

Bár sok mindenre képes a technológia, ebben a magasságban néha több óra is eltelt, mire frissült a nyomkövető és hírt kaptunk. Szilárd 10 óra körül aztán telefonon is felhívta feleségét. A tervezettnél kicsit lassabban, de úton volt a hegymászó. Fizikailag és szellemileg is erősnek bizonyult.

Több serpa is a keresésére indult a Mount Everesten eltűnt hegymászónak – mondta a HírTV Napindító című műsorában Kollár Lajos.

Az expedíció-vezető kifejtette, hogy az ügynökség két serpát küldött a 4-es táborba, ami 8 ezer méter környékén található.

Kollár Lajos azonban leszögezte: egészen biztos, hogy a serpák nem fognak feljebb menni a 4-es tábortól, a csúcs közelébe, így Suhajda Szilárdnak kellene leérnie arra a szakaszra, hogy segítséget kapjon.

Az expedíció-vezető szerint azonban a helikopteres mentés sem kivitelezhető, az ugyanis túl veszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Putyin üzent Erdogannak

Putyin üzent Erdogannak

Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török elnök újraválasztási győzelme önzetlen munkájának természetes eredménye - hangzott Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözlő távirata, amelyet vasárnap este tettek közzé a Kreml honlapján.
Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Isztambulban az elnökválasztás részeredményeire alapozva bejelentette győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását.
Orbán gratulált Erdogannak

Orbán gratulált Erdogannak

Gratulálok az elnök úrnak a megkérdőjelezhetetlen választási győzelméhez” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitter-mikroblogon. A magyar kormányfő török nyelven is kifejezte gratulációját.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!