2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Rekordot dönt a napi új esetek száma Olaszországban és Franciaországban is

Párizsban és további nyolc francia városban életbe lépett a járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási tilalom. A szigorítás mintegy 20 millió embert érint. Franciaországban az elmúlt napon újabb csúcs dőlt meg, több mint 32 ezer új esetet regisztráltak. Olaszországban is negatív rekord született tegnap, ezért a kormányfő ma várhatóan újabb szigorításokat jelent be. Kritikus a helyzet a szlovén kórházakban. Az osztrák külügyminiszter után a belga tárcavezető is bejelentette, hogy elkapta a vírust.

  • Rekordot dönt a napi új esetek száma Olaszországban és Franciaországban is

Az én testem, az én döntésem, nem kötelező a maszk

- ezt skandálták a tiltakozók Londonban.

A brit fővárosban ismét több százan tüntettek a koronavírus miatt bevezetett szigorítások ellen.

Nagy-Britanniában már a lakosság több mint felét érintik a korlátozások. Londont a második legmagasabb riasztási kategóriába sorolták, Manchesterben pedig a legszigorúbb szabályokat tervezik bevezetni. A szigetországban eddig 705 ezer 500 ember kapta el a fertőzést.

 

Kijárási tilalom több francia városban

12 ezer rendőr vezényletek ki, hogy biztosítsák a kijárási tilalmat Franciaországban. Párizsban és további nyolc francia városban este 9 órától reggel 6-ig tilos az utcán tartózkodni, így a vendéglátó egységek sem tarthatnak nyitva.

A szigorítás mintegy 20 millió embert érint. Franciaországban az elmúlt napon újabb csúcs dőlt meg. A járvány kezdete óta nem volt arra példa, hogy 24 óra alatt több mint 32 ezer esetet regisztráljanak.

Belgiumban hétfőtől lép életbe az éjszakai kijárási tilalom. Éjféltől reggel 5-ig nem lehet az utcán tartózkodni. A kültéri alkoholfogyasztás este 8 óráig lesz megengedett. Emellett jövő héttől egy hónapra bezárnak az éttermek is.

Belgiumban ezen a héten átlagban napi 6 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Csehország után a Benelux tagállamban a legmagasabb a fertőzöttség aránya.

Újabb szigorítások várhatók Olaszországban

Olaszországban is egyre gyorsabb ütemben terjed a járvány. Itáliában rekordszámú fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napon. 11 ezer embernek lett pozitív a tesztje. A fertőzések magas száma miatt a kormányfő vasárnap várhatóan újabb szigorításokat jelent be.

Az már biztos, hogy Campania régióban két hétre bezárják az iskolákat. A maszkhasználata pedig kültéren és beltéren egyaránt kötelező. A koronavírus első hulláma hatalmas pusztítást okozott a dél európai államban. Eddig 36 500 ember vesztette életét a COVID-ban.

A járvány gyorsabban terjed, mint tavasszal, az első hullám idején

- erre hívta fel a lakosok figyelmét a német kancellár.

Németországban eddig közel 362 ezernél mutatták ki a fertőzést.

Koronavírusos lett az osztrák és a belga külügyminiszter is, miután hétfőn részt vettek az EU Külügyi Tanácsának luxemburgi tanácskozásán. A tárcavezetők egymás mellett ült egy csoportos reggelin a közös csúcstalálkozón.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!