2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Rekordokat dönt az új fertőzések száma az Egyesült Államokban

Hír TV

2020. július 9., csütörtök 15:16

Meghaladta a hárommilliót a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. A héten volt olyan nap - például éppen tegnap - amikor 24 óra alatt több mint 60 ezer új fertőzöttet regisztráltak. A legtöbb új esetet Kaliforniában, Texasban és Floridában diagnosztizálták. Közben átlépte a 131 ezret a halálos áldozatok száma.

Kötelező a maszk viselése New Jersey államban az utcákon, kivételt csak az éttermek képeznek - Phil Murphy kormányzó aláírta az erről szóló rendeletet annak érdekében, hogy megelőzze a koronavírus terjedését.

Szükséges az óvatosság, mivel néhány amerikai szövetségi államban újra rendkívül magas fertőzöttségi adatokat regisztrálnak a hatóságok.

Szerdán Kaliforniában 10 ezren, Texasban 9 ezren, Floridában pedig 7800-an betegedtek meg koronavírussal. Kaliforniában és Texasban rekordot döntött a napi halálesetek száma is. A keleti parti New Jerseyben azért félnek a terjedés felgyorsulásától, mert több olyan város is van, ahol olyan nagy a népsűrűség.

Az Egyesült Államokban van a világon a legtöbb fertőzött, azonban a halálozási arány nem itt a legmagasabb, sőt a halálesetek napi száma csökkenő tendenciát mutat. A betegségben a múlt héten a fertőzöttek 4,8 százaléka hunyt el, ezen a héten azonban már csak 4,4 százalék. Egy friss kormányzati elemzés arra hívja fel a figyelmet, hogy több mint 20 millió amerikai fertőződhetett meg koronavírussal. Vagyis tízszer többen, mint amennyien a hivatalos adatokban szerepelnek. Az amerikai alelnök a Fehér Házban arról beszélt, hogy már több mint 39 millió vírustesztet végeztek.

Itt az idő, vissza kell küldeni a gyerekeinket az iskolákba

- erősítette meg Mike Pence az amerikai elnök korábbi kijelentését, arról, hogy az iskolákat szeptembertől újra kell nyitni. Mint fogalmazott, a kormány nyomást gyakorol majd a kormányzókra az iskolanyitás érdekében. Az alelnök azt mondta, reményeik szerint minden iskola képes lesz újra fogadni a diákokat.

Talán lesz néhány kisebb közösség, amelyekben a fertőzésszám úgy alakul, hogy lehetnek korlátozások. Tiszteletben tartjuk ezt. Ahogy az ez elnök egyértelművé tette, feltétlenül szükséges,, hogy minden egyes állam ebbe az irányba tegyen lépéseket

- fogalmazott Mike Pence.

Az iskolák újranyitása az amerikai elnökválasztási kampány kellős közepén a politikai csatározások kereszttüzébe került. Az elnök elhessegette azokat a felvetéseket, amelyek az újranyitás egészségügyi kockázatait latolgatták és hangsúlyozta, az országnak vissza kell térnie a normalitáshoz.

Hír TV