2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Rekordmennyiségű eső lepte el New York utcáit

Elöntötte a víz New York utcáit. A rekordmennyiségű eső miatt utak váltak járhatatlanná, és épületeket öntött el az áradás. Az árvíz a metrókat és a vasutakat is megbénította és jelentős fennakadásokat okozott. A város polgármestere rendkívüli szükségállapotot hirdetett, a helyi közlekedési hatóság pedig azt tanácsolta a környéken élőknek, hogy maradjanak otthon.

  • Rekordmennyiségű eső lepte el New York utcáit

Folyókká változtatta a heves esőzés New York utcáit. Alig egy nap alatt közel 8 centiméter eső esett, amire 1948 óta nem volt példa. A világ egyik legnépesebb városára három hónapnyi csapadék zúdult egyetlen nap alatt.

Nem szeretem az esőt. Ráadásul a vonatok is összevissza közlekednek ilyenkor, úgyhogy most próbálok valahogy hazajutni - mondta ez a helyi lakos.

Az eső leállította a város metróhálózatának nagy részét, elárasztotta az utcákat és az autópályákat, és a queensi LaGuardia repülőtér három terminálja közül az egyiket lezárták. Gyakorlatilag minden metróvonal legalább részben szünetelt, átirányították vagy késésekkel közlekedett.

Az időjárás miatt szükségállapotot hirdetettek New York Cityben, Long Islanden és a Hudson-völgyben is.

Az NBC szerint New Jersey, New York és Connecticut egyes részein mintegy 23 millió emberre vonatkozó árvízvédelmi készültség volt érvényben. A nagy esőzések ugyanis könnyen túlterhelhetik az elavult árvízvédelmi rendszereket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!