2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Régóta tervezik az európai szintű sorkatonai szolgálat bevezetését

„A Junge Union igazgatótanácsának javaslata a nők és férfiak polgári és katonai szolgálatának bevezetésére Európa-szerte nem kapott kellő támogatást Oldenburgban” – írta a Bundeswehr Journal portál már 2017-ben is.

  • Régóta tervezik az európai szintű sorkatonai szolgálat bevezetését

A Junge Union a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) ifjúsági szervezete.

A portál tudósítása szerint a Junge Union modern és jól felszerelt Bundeswehrt szeretne Németország hozzájárulásaként a NATO és az EU keretein belüli fokozott nemzetközi együttműködéshez. Erről beszéltek a Németországi Tanács 2017. március 11-i és 12-i csúcstalálkozóján Oldenburgban, Alsó-Szászországban, ahol mintegy hetven Junge Union küldött fogadta el állásfoglalását „Nemzetközi biztonságpolitika Európa következő generációja számára” címmel. Ebben többek között az Európai Védelmi Unió létrehozását szorgalmazzák.

Mondjanak le a nemzetállamok a nemzeti hatáskörről az unió javára

Mint arról a Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) akkor beszámolt, 

a dokumentum kifejezetten javasolja, hogy „minden fiatalnak legalább kilenc, de legfeljebb 24 hónapig katonai vagy polgári szolgálatot kellene teljesítenie egy európai országban”. Az Európai Védelmi Unió iránti elkötelezettség magában foglalja a nemzeti hatáskörök feladását az európai szint javára 

– volt olvasható az elnökség határozattervezetében. A NOZ idézte Paul Ziemiakot, az akkor mintegy 110 ezer tagot számláló ifjúsági szervezet szövetségi elnökét is. Szerinte egy ilyen általános európai kötelező szolgálat „fontos lépés lehet ebbe az irányba”.

A teljes cikket ITT érheti el.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!