2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Külföld

Rákot okoz a népszerű babahintőpor

Annyi bejelentés érkezett, hogy rákot okoz a Johnson and Johnson babahintőpora, hogy felhagynak a gyártásával.

  • Rákot okoz a népszerű babahintőpor

A Johnson and Johnson a jövő évtől leállítja talkum alapú babaporának világszerte történő értékesítését. Több tízezer bejelentés - és per - érkezett ugyanis, hogy a talkum azbesztet tartalmazott és a feljelentést tevő nőknél petefészekrákot okozott.

A talkumot a földből bányásszák, és az azbeszthez közeli fugákban található, amiről ismert, hogy rákot okoz. A vállalat azonban kitart korábbi álláspontja mellett, ami szerint több évtizedes független kutatások azt mutatják, hogy a termék használata biztonságos.

A cégóriás mégis bejelentette, hogy nem gyártják tovább és átállnak a kukoricakeményítő-alapú hintőporokra. „Egy világméretű portfólió-értékelés részeként meghoztuk azt a kereskedelmi döntést, hogy áttérünk a kizárólag kukoricakeményítő-alapú babapúder portfólióra”- áll a vállalat közleményében.

A Johnson and Johnson tavaly októberben létrehozott egy leányvállalatot, az LTL Managementet, amihez a talkummal kapcsolatos követeléseket rendelte. Azonban később csődöt jelentettek, így a pereket is fel kellett függeszteni.

A csőd előtt 3,5 milliárd dollárnyi költség megfizetésére kötelezték a céget a különböző egyezségek és ítéletek nyomán. Az ügyek között volt olyan, amiben 22 nőnek több mint 2 milliárd dollárt ítéltek meg a leányvállalattal szemben.

A Johnson and Johnson babahintőport először 1984-ben adták el. Pelenkakiütés megelőzésére és kozmetikai célokra használják, még száraz samponként is felhasználják.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!