2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Rakétatámadás ért egy iraki támaszpontot, ahol amerikaiak is szolgálnak

Rakétatámadás ért szerda este egy iraki támaszpontot, ahol amerikai katonák is szolgálnak - közölték helyi források.

  • Rakétatámadás ért egy iraki támaszpontot, ahol amerikaiak is szolgálnak

A tájékoztatás szerint tavaly október vége óta ez már a 22. támadás volt amerikai érdekeltségek ellen Irakban.

Áldozatokról az első jelentésekben nincs szó. A Reuters hírügynökség szerint sorozatvetőből kilőtt tíz rakéta csapódott be a támaszponton.

A Tadzsi támaszpont Bagdadtól mintegy húsz kilométerre északra található. Az akciót egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára. Washington az ilyen jellegű támadásokért következetesen az Irán támogatását élvező iraki milíciákat teszi felelőssé.

Irán és az Egyesült Államok között jelentősen megnőtt a feszültség amiatt, hogy amerikai légicsapás megölte január elején Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, a Forradalmi Gárda vezetőjét a bagdadi nemzetközi repülőtér térségében. Irán válaszul január 8-án rakétákat indított két olyan iraki támaszpont ellen, ahol amerikaiak is vannak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!