2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Rakétákat lőttek ki

2015. március 2., hétfő 11:08, frissítve: hétfő 11:09

Két rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki Észak-Korea partjaitól keletre. A rakéták a Japán-tengerbe csapódtak be. A rakétakísérlet valószínűleg válasz az Egyesült Államok és Dél-Korea által ma kezdett hadgyakorlatra.

Az Észak-Koreát uraló rezsim most ismét demonstrálni akarta katonai erejét szomszédjával szemben. „Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki a Japán-tengerbe az ország nyugati feléből, Nampo térségéből. Ez szándékos provokáció” – mondta a dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője.

A katonai lépés valószínűleg azzal függ össze, hogy Dél-Koreában hétfőn megkezdődik a hagyományos amerikai–koreai hadgyakorlat. Phenjan rendszeresen tiltakozik ezek ellen, amelyeket a háború próbáinak minősít. Egyúttal háborúval fenyegette meg az Egyesült Államokat. Mint a hadsereg szóvivője fogalmazott: az amerikai imperialisták és szövetségeseik csak a könyörtelen katonai csapásokból értenek.


Dél-Korea szerint egy esetleges támadás esetén nem késlekednének sokat a válasszal. „Hadseregünk és az amerikai erők megerősítették a felügyeletet, hogy azonnal tudjanak válaszolni. Ha Észak-Korea provokatív akcióba kezd, hadseregünk határozottan és erősen fog válaszolni, és Észak-Korea keservesen meg fogja bánni tettét” – nyilatkozta a dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője. Ezzel együtt a két ország közötti feszültség egyelőre csak a szokásos szópárbajnak tűnik.

Észak-Korea eközben azt is bejelentette, hogy feloldja a külföldi turisták beutazásának az ebola miatt elrendelt tilalmát. A vírus több mint kilencezer ember halálát okozta már a világon, Észak-Koreában azonban egyet sem.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!