2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Legyen a vendégem” – üzente Putyin Trumpnak

Hír TV

2018. július 27., péntek 18:18, frissítve: péntek 21:54

Leleplező nyilatkozat miatt magyarázkodhat ismét Donald Trump. Vlagyimir Putyin meghívót küldött a Fehér Házba.

Donald Trump hírhedt Twitter-üzeneteiből nyílt nemrég kiállítás Los Angeles-ben. A tárlaton mindenki megtalálhatta a kedvencét. Nem maradhatott ki az a bejegyzés, amelyben Trump boszorkányüldözésnek minősítette az elnökválasztási kampány orosz befolyásolása miatt elrendelt büntetőeljárást.

Hivatalosan ő sem vonja kétségbe az oroszok beavatkozást, csak azt tagadja, hogy a kampánystábja együttműködött Vlagyimir Putyin embereivel a rivális demokraták lejáratásában.

„Sokkal keményebben lépek fel Oroszországgal szemben, mint bármelyik korábbi amerikai elnök. Még a németeknek is neki mentem, amiért az oroszokkal kötnek gázszerződést. Nevetséges, hogy valaki azt gondolja, hogy pozitívan viszonyulok Oroszországhoz” – hangoztatta Trump.

Az elnök szavahihetősége egyre inkább megkérdőjelezhető. Ezúttal egykori ügyvédje fordult ellene. Michael Cohen azt állítja, hogy Donald Trump tudott a kampánystáb és az oroszok titkos tárgyalásáról. Az elnök vagdalkozva vágott vissza Cohennek a Twitteren. Trump az orosz beavatkozás miatt indított büntetőeljárásra hivatkozva halasztotta el Vlagyimir Putyin washingtoni látogatását. Az orosz elnök nem haragudott meg: helyette meghívta Trumpot Moszkvába.

„Jelenleg is van munkakapcsolat, de készen állunk közvetlen találkozókra is. Szívesen fogadnánk Trump elnök urat Moszkvában. Legyen a vendégem. Mondtam már neki, hogy él a meghívás, és most is megismétlem, hogy szívesen látom. Nemzetközi konferenciákon egyébként is találkozunk, például novemberben Argentínában a G20-on, de más terveink is vannak” – mondta Putyin.

Trump korábbi bizalmasa és tanácsadója, Steve Bannon tényként beszélt a kampánycsapat és az orosz ügynökök találkozójáról. Ha bebizonyosodik, hogy Trump emberei tudatosan együttműködtek az oroszokkal a demokraták lejáratásában, akkor megindulhat a lemondatási eljárás az elnökkel szemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!