2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Putyin szerint az egész világ megkedvelte őket

Hír TV

2018. július 15., vasárnap 11:57, frissítve: vasárnap 13:02

A világ másként tekint Oroszországra a futball-vb miatt. Erről beszélt Vlagyimir Putyin szombaton a világbajnokság záróünnepségén. Az orosz elnök a FIFA-vezetőkkel közösen ünnepelt.

A moszkvai Bolsoi színházban ünnepelte a vébé lezárását az orosz elnök a saját kormányával, FIFA-vezetőkkel és régi futballsztárokkal együtt. Vlagyimir Putyin szerint most az egész világ megkedvelte Oroszországot.

„Kíváncsian várjuk a végeredményt, és egyúttal persze kicsit szomorúak is vagyunk, hogy ez az egy hónapos fesztivál a végéhez ér. Sok boldog pillanatot, sok új barátot szereztünk mindannyian. Oroszország alaposan és felelősségteljesen felkészült. És most se búcsúzunk, visszavárjuk a barátainkat Oroszországba” – fogalmazott az eseményen Putyin.

Az orosz elnöknek siker, hogy az orosz futballhuligánoknak egyetlen rendbontása se volt és nem történt rasszista vagy homofób támadás se. Az orosz válogatott is bejutott a legjobb 8 közé. Igaz, a sajtóban azóta is rendszeresen előkerül, hogy az orosz focisták doppingmintái egyszerűen eltűntek az ellenőrzés előtt, és a FIFA el is fogadta ezt a magyarázatot, miközben az orosz játékosok mindenkinél többet futottak a vébén. Az orosz rendezéssel a FIFA-elnök szerint is minden rendben volt.

„Nagyon szeretjük Oroszországnak ezt az arcát. Köszönjük Oroszországnak, és Putyin elnök úrnak is” – mondta Gianni Infantino, majd oroszul is megköszönte Putyin vendéglátását.

A FIFA-elnök a videóbíró bevezetését sikernek nevezte. A rendezésről pedig azt mondta, 1 millió turista és 3 milliárd tévénéző bizonyítja, hogy a világbajnokság siker volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!