2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Putyin női fehérneműben: rendőrök vitték el az igazgatót

Az orosz hatóságok ismét előállították annak a szentpétervári múzeumnak az igazgatóját, amelyben a Vlagyimir Putyint és Dmitrij Medvegyevet női alsóneműben ábrázoló képet kiállították. Egy héttel ezelőtt négy provokatív alkotást már eltávolítottak a rendőrök a múzeumból, az egyik művész pedig azóta Franciaországba távozott. Oroszországban június óta tilos a homoszexualitást népszerűsítő alkotások bemutatása, a törvényt maga Putyin írta alá.

A rendőrök lepecsételték azt a múzeumot, ahol a Vlagyimir Putyint és a Dmitrij Medvegyevet női alsóneműben ábrázoló képeket kiállították. A múzeum vezetőjét ismét bevitték az őrszobára, ahol négy órát tartották fogva.

„A múzeumból vittek el. Éppen az újbóli megnyitásra készültünk. Sok művész keresett meg bennünket, hogy szeretne kiállítani az Uralkodók című tárlaton. A művészek lehetnek kormánypártiak vagy ellenzékiek, ebben nem korlátozzuk őket” – nyilatkozta Tatjana Titova, Hatalom múzeumának igazgatója.

Oroszországban akár egy éves börtönbüntetésre is ítélhetik azt, aki bármilyen módon megsérti az ország vezetőit. Az igazgatóasszonyt már nem először hallgatták ki az ügyben.

A rendőrök által lefoglalt négy kép egyikén szivárványszínű zászló alatt jelenítik a homoszexualitás elleni harcáról ismert egyik orosz képviselőt. Egy másik képen pedig az orosz ortodox egyház vezetője volt látható agyontetovált felsőtesttel. A képeket készítő művész a botrány kirobbanása után már elhagyta az országot.

„A rendőrök leltárt készítettek a képekről, négyet elvittek. Tudjuk, hogy ebből az egyik egy kapitányságon van, de azt nem tudjuk, hogy mi történt a többivel. Nem mutattak be semmiféle dokumentumot, csak lepecsételték a múzeumot, és bevittek a kapitányságra” – mondta el az igazgató.

Az orosz elnök közben megígérte, hogy nem diszkriminálják a jövő évi szocsi téli olimpián a saját nemük iránt vonzódó sportolókat. A moszkvai kormány két hete írásos garanciát is vállalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál, hogy a szexuális beállítottságától függetlenül mindenkit szeretettel várnak Szocsiban. Azt ugyanakkor hozzátették, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!