2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Putyin is belevágott a kampányba

Hír TV

2018. január 11., csütörtök 12:50, frissítve: csütörtök 13:07

Minimálbér-emeléssel kampányol az orosz államfő az elnökválasztás hajrájában. Vlagyimir Putyin független jelöltként vág neki az újabb megmérettetésnek.

Kordonnal zárták le Vlagyimir Putyin kampányközpontját Moszkvában. A célegyenesben az orosz államfő hivatalosan is bemutatta stábjának három társelnökét, akikkel felkereste a központ munkatársait.

Egy választási kampányközpontban dolgozni nem formális dolog. Ez fontos, és ha hivatalossá válik, nem lesz hatékony, ez nyilvánvaló. Az emberek közvetlen kommunikációt várnak el. Ennek a közvetlen kommunikációnak a leghatékonyabbnak, a leghasznosabbnak és reménykeltőnek kell lennie. Szükségünk van az olyan emberekre, mint önök – mondta segítőinek az orosz elnök.

A testületet Alekszandr Rumjancev orvos-akadémikus, Jelena Smeljova, egy gyermektehetségekkel foglalkozó központ elnöke és Szergej Kogogin, a KamAZ teherautógyár vezérigazgatója vezeti.

Ne tegyünk ma semmilyen előrejelzést, és ne emeljünk semmilyen számot. Egyetértettünk, hogy a jelöltet és érdekét képviseljük a választási kampányközponton keresztül, és természetesen hisszük, hogy ő egy kiváló személy, hiszünk a győzelmében. Mindent megteszünk, ami lehetséges, nem tervezzük, hogy jóslatokra koncentráljunk – mondta az orosz elnök kampánystábjának társelnöke, Sergej Kogogin, aki emellett a KamAZ teherautógyár vezérigazgatója is.

Putyin ezután a tveri gyárlátogatáson átszámítva 10 ezer forintos minimálbér-emelést jelentett be. Ezzel 11 ezer rubelre, vagyis 50 ezer forintra nő a minimálbér, ami ezzel eléri a létminimum szintjét. A 4 millió embert érintő döntést az orosz elnök szerint a gazdasági növekedés és az államháztartás vártnál kisebb hiánya teszi lehetővé.

Az orosz Központi Választási Bizottság eddig 14 párt képviselőjét vette nyilvántartásba, 15-en pedig függetlenként nyújtották be az ehhez szükséges dokumentumokat. Eddig csak két személyt engedtek tovább a támogatói aláírásgyűjtési szakaszba. Egyikük maga a hivatalban lévő Putyin, akinek háromszázezer támogatót kell szereznie. Az orosz elnökválasztást március 18-án tartják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!