2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Külföld

Putyin és Zelenszkij újabb orosz-ukrán fogolycserében állapodott meg

Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden, az újév alkalmából folytatott telefonbeszélgetésben megállapodott egymással, hogy haladéktalanul megkezdik egy újabb orosz-ukrán fogolycsere előkészítését - közölte mindkét ország elnöki hivatala.

  • Putyin és Zelenszkij újabb orosz-ukrán fogolycserében állapodott meg

Az államfők a hamarosan sorra kerülő fogolycsere érdekében megegyeztek, hogy hozzálátnak az Oroszország területén, illetve a Krím félszigeten bebörtönzött ukránok - köztük krímiek -, valamint az Ukrajnában fogva tartott oroszok listájának összeállításához.

Ukrajna és Oroszország legutóbb szeptember 7-én cserélt ki foglyokat, akkor térhettek vissza Ukrajnába többekkel együtt a tavaly novemberi ukrán-orosz fekete-tengeri incidens során bebörtönzött ukrán haditengerészek és Oleh Szencov Szaharov-díjas ukrán filmrendező.

Vasárnap az ukrán kormányerők és a kelet-ukrajnai szakadárok hajtottak végre nagyszabású fogolycserét.

A két államfő reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben a Donyec-medence teljes frontvonalán fegyverszünet léphet életbe.

Putyin és Zelenszkij köszöntötte egymást az újév alkalmából, üdvözölte a vasárnapi fogolycserét, valamint a hétfőn aláírt orosz-ukrán gázszállítási megállapodást.

Az orosz és az ukrán elnök először július 11-én, másfél hónappal Zelenszkij hivatalba lépése után beszélt egymással telefonon. Később több telefonbeszélgetésre is sor került közöttük. Személyesen első ízben december 9-én találkoztak Párizsban, a normandiai négyek - Oroszország, Ukrajna, Franciaország, Németország - csúcstalálkozóján, ahol kétoldalú megbeszélést is tartottak.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Csak a háborús kényszer miatt adja vissza Kijev a kárpátaljai magyarok jogait?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!