2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Pozitív lett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírustesztje Ázsiában

Az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett - tájékoztatta az MTI-t Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

  • Pozitív lett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírustesztje Ázsiában

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá.

Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott.

A miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

Karanténba vonul több kambodzsai vezető, aki találkozott Szijjártó Péterrel

 

Karanténba vonul több kambodzsai kormányzati vezető és tisztviselő, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett ázsiai útjának következő állomásán, Bangkokban - jelentette be közleményben szerdán a phnompeni külügyminisztérium. Szijjártó Péter Kambodzsából érkezett a thaiföldi fővárosba.

Szijjártó Péter egynapos kambodzsai látogatása során tárgyalt Prak Szokhonn külügyminiszterrel, Aun Pornmoniroth gazdasági és pénzügyminiszterrel - mindketten miniszterelnök-helyettesek -, Pan Szoroszak kereskedelmi miniszterrel, Veng Szakhon mezőgazdasági miniszterrel és Szousz Jara parlamenti képviselővel, a "Száz modellfalu" program védnökével.

Hun Szen miniszterelnök jelenlétében írták alá a két ország közötti vízügyi, mezőgazdasági és légi közlekedési megállapodásokat.

A kambodzsai kormány úgy döntött, lehetővé teszi, hogy mindenki, aki közvetlenül érintkezett a küldöttséggel a látogatás alatt, koronavírus-tesztet végezzen és az egészségügy-minisztérium irányelveinek megfelelően karanténba vonuljon - áll a külügyminisztérium közleményében.

Hun Szen Facebook-oldalán jelentette be szerdán, hogy negatív lett a koronavírus-tesztje. Hun Szen közölte: a negatív teszt ellenére kéthetes önkéntes karanténba vonul.

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán tájékoztatta az MTI-t, hogy az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter koronavírus-tesztje pozitív lett. Szijjártó Péterre több kétoldalú tárgyalás is várt volna Thaiföldön. Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések. Hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. A miniszter hazatérése után karanténba vonul, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!