2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Pozitív lett Donald Trump és felesége vírustesztje

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait - jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke.

  • Pozitív lett Donald Trump és felesége vírustesztje

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait - jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke újságíróknak péntek délelőtt.

"Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni" - jelentette ki Meadows. Elmondta: az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak. Az elnöknek nemcsak jó a hangulata, hanem nagyon is energikus - szögezte le a kabinetfőnök, akit szintén teszteltek és az eredmény negatív lett.

Meadows arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap. Derűlátóan nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően.

A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett. Nyilatkozott Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője is. Mint mondta: telefonon beszélt az elnökkel, s úgy találta, hogy "kifejezetten jó a hangulata".

Több demokrata párti politikus a Twitteren reagált a hírre.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak. "Gondolataink Trump elnökkel és Melania Trump first ladyvel vannak" - írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy "továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért".

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt "gyors és teljes felépülést" az elnöki párnak. Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: "nagy szomorúsággal" hallotta a hírt. Hozzáfűzte: "most, hogy Egyesült Államok elnöke és felesége az őt körülvevő óvintézkedések ellenére is megfertőződtek, talán ez alkalom arra, is, hogy az emberek tanuljanak ebből".

A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint Trumpék vírusfertőzöttsége "lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését".

 

Pozitív lett Donald Trump és felesége vírustesztje

Pozitív lett Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania koronavírustesztje. Ezt a politikus jelentette be pénteken Washingtonban azt követően, hogy az egyik közeli tanácsadójának is pozitív lett a vírusvizsgálati eredménye.

Hope Hicks tanácsadó együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

Az elnöki házaspár csütörtök éjjel karanténba vonult. Személyes orvosuk a jelentésében azt írta, hogy a pár mindkét tagja a fertőzöttség ellenére jól van, és az elnök továbbra is el tudja látni feladatait.

"Együtt túljutunk ezen" - írta a Twitter közösségi portálon a 74 éves elnök, akinek korosztálya a szakértők szerint a magasabb kockázatú csoportba tartozik.

Melania Trump azt üzente, hogy férjével együtt mindketten jól vannak, és ő maga valamennyi előjegyzett programját lemondta. Az amerikai elnök felesége arra kérte az embereket, hogy figyeljenek oda egymásra, és akkor együtt túl fognak jutni ezen a válságon.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője a Twitteren azt írta, hogy "Amerika egységben áll", és az egész ország ereje Trump elnökkel és a first lady-vel van.

Mike Pence alelnök a maga és felesége nevében gyors gyógyulást kívánt a Trump házaspárnak.

Trump elnököt és a fehér házi személyzet idősebb tagjait is rendszeresen tesztelték a koronavírusra már május óta, amikor a személyzet két tagja megfertőződött. Ennek ellenére sok egészségügyi szakértő szerint a járványügyi szabályok mindeddig nem voltak elég szigorúak a Fehér Házban, és maga az elnök sem sokat törődött a legelemibb szabályokkal: kezet fogott azokkal, akikkel találkozott, nem viselt maszkot, és nem tartott távolságot. Kezdetben teszteltetni sem volt hajlandó magát.

Az utóbbi hetekben az elnökválasztási kampány miatt Donald Trump a korábbiaknál is többet utazott belföldön, és sokezer emberrel találkozott a kampányeseményeken, pedig közegészségügyi tisztségviselők óva intettek mindenkit attól, hogy tömegrendezvényen vegyen részt.

Az Egyesült Államokban, ahol november 3-án elnökválasztást tartanak, már 7,3 millióan fertőződtek meg a SARS-CoV-2 koronavírussal, és csaknem 208 ezren haltak bele az általa okozott Covid-19 betegség szövődményeibe.

Hír TV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!