2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Porosenko: Az ukrán hatóságok visszaélnek a hadiállapottal, hogy politikai tisztogatást hajtsanak végre

Az ukrán kormány erősen diszkriminálja az ellenzéket, ami semmiképpen sem egyeztethető össze az uniós integrációs normákkal. Többek között ez áll abban a levélben, amelyet Petro Porosenko volt ukrán államfő írt Várhelyi Olivérnek, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagjának.

  • Porosenko: Az ukrán hatóságok visszaélnek a hadiállapottal, hogy politikai tisztogatást hajtsanak végre

Egy működő demokráciában az ellenzéket nem lehet korlátozni – ezzel a megjegyzéssel osztotta meg a közösségi oldalán Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja azt a levelet, amelyet Petro Porosenko volt ukrán elnök írt neki, számolt be a Magyar Nemzet.

Ebben a levélben az ukrán ellenzéki politikus Várhelyi Olivér segítségét kérte abban, hogy az Európai Unió felhívja az ukrán kormány figyelmét az ottani ellenzék diszkriminációjára. 

Az Európai Uniónak a demokratikus értékek és elvek őrének kellene maradnia Ukrajna tekintetében is, ami szerves része az uniós integrációs kritériumoknak. Az ukrán hatóságok nem tettek előrelépést a reformok terén, és a hatóságok visszaélnek a hadiállapottal és a háborúval, hogy politikai tisztogatást hajtsanak végre és elszigeteljék az ellenzéki erőket a nemzetközi közösségtől. Ilyen módon a hatóságok aláássák a politikai és parlamenti pluralizmus demokratikus normáit, ami nem egyeztethető össze Ukrajna kötelezettségvállalásaival – írja a levélben Petro Porosenko, aki arra panaszkodott, hogy nem engedték ki az országból.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!