2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Poroltó és narvál agyar - ezekkel az eszközökkel fegyverezték le a késes merénylőt Londonban

Poroltóval és egy kétméteres narvál agyarral sikerült lefegyverezni a londoni késelőt. A bátor járókelőknek köszönhetően nem történt nagyobb tragédia. Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt a londoni késes támadó, aki két embert megölt és többeket megsebesített pénteken.

  • Poroltó és narvál agyar - ezekkel az eszközökkel fegyverezték le a késes merénylőt Londonban

A komolyabb tragédiát a bátor járókelők akadályozták meg, akik földre teperték a férfit. Egyikük egy poroltóval zavarta a támadót, míg másikuk - egy, a környéken dolgozó lengyel szakács - egy csaknem kétméteres narválagyarral rontott neki a merénylőnek. A nem mindennapi eszköz egy halétterem falát díszítette. Egyes jelentések szerint a bátor szakács meg is sebesült, de ezután is folytatta a küzdelmet. A brit napilapok írnak egy 24 éves idegenvezetőről is, aki kicsavarta az egyik kést a merénylő kezéből, míg a felvételeken megjelenik egy másik férfi, aki - miután már a rendőrök megérkeztek - egy késsel a kezében látható a London-hídon.

Az embereket meglepte, hogy az addigra már fegyvertelennek tűnő támadót az egyik rendőr rendkívüli határozottsággal a helyszínen agyonlőtte. A mobiltelefonos felvételeken azonban jól hallható, amikor a rendőrök azt kezdik kiabálni, hogy bomba van nála.

A támadóra ugyanis egy álrobbanóöv volt erősítve, amely igazinak tűnt, azonban később kiderült, hogy nem volt robbanóanyaggal megtöltve. Ezt azonban a helyszínen a rendőrök nem tudhatták.

A pakisztáni származású, de brit állampolgárságú 28 éves Usman Khan nem volt ismeretlen a hatóságok számára. Még 2012-ben ítélték el nyolc társaival együtt terrorizmusért 16 évre, mert fel akarta robbantani a londoni tőzsdét, és dzsihadista kiképzőtábort akart alapítani Ázsiában. Alig egy éve azonban feltételesen szabadlábra került, elektronikus azonosítót kellett hordania. Khan részt vett egy rehabilitációs programban, amelynek célja, hogy segítse az egykori rabok társadalmi visszailleszkedését.

A BBC brit közszolgálati televízió szombaton leadott egy 2018-as riportot, amelyen a 28 éves támadó, Usman Khan bizonygatja, hogy ő nem követett el semmit, amiért börtönbe kellett volna mennie.

A London-hídhoz közeli egyik épületben éppen egy büntetőjogi rendezvény zajlott, a támadó lett volna az egyik előadó. A börtönbeli rehabilitációs programokról szerzett tapasztalatairól számolt volna be.

Khan saját rehabilitációs programjának egyik koordinátorát, Jack Merrittet szúrta halálra az utcán.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!