2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Pompeo: Iránnak tárgyalóasztalhoz kell ülnie

Az Egyesült Államok szerint Iránnak vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz- jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken Buenos Airesben, ahol egy terrorizmus elleni regionális konferencián vett részt.

  • Pompeo: Iránnak tárgyalóasztalhoz kell ülnie

Az amerikai diplomáciai tárca vezetője megismételte Donald Trump elnök előfeltételek nélküli tárgyalásokra vonatkozó javaslatát.

"Az irániak folyton arról beszélnek, hogy majd megvitatják ezt, de csak ha az Egyesült Államok tesz ennek érdekében. Vissza kell térniük a tárgyalóasztalhoz, ez a megfelelő módja, hogy rendezhessük az előttünk álló kihívásokat" - jelentette ki Pompeo újságírók előtt.

Pompeo Buenos Airesben nyilatkozva megerősítette, hogy csütörtökön egy amerikai hadihajó valóban lelőtt egy iráni drónt a Hormuzi-szorosban, dacára a teheráni cáfolatoknak, és Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter nyilatkozatának.

" Azzal a ténnyel nem tudok mit kezdeni, hogy Zaríf külügyminiszter vagy nem tudott vagy hazudott erről. De megtörtént" - szögezte le Pompeo.

Trump ugyanakkor a nap folyamán szintén megerősítette: "kétség kívül lelőtték" a drónt.

Zaríf előzőleg úgy nyilatkozott, hogy nem tud lelőtt iráni drónról.

Trump csütörtökön jelentette be, hogy egy drón mintegy 900 méterre megközelítette a Boxer nevű amerikai hadihajót, veszélyeztette ezzel a hajót és annak legénységét.

Az amerikai elnök szerint a hajó védelmi intézkedésként semmisítette meg a drónt, miután a pilóta nélküli repülőeszköz figyelmen kívül hagyta a többszöri figyelmeztetést, hogy forduljon vissza.

Miután Washington tavaly májusban kilépett az iráni nukleáris program korlátozásáról szóló többhatalmi megállapodásból, egyre feszültebb a viszonya Teheránnal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!