2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Politikusra hívtak rendőrt egy konferencián

Hír TV

2018. február 18., vasárnap 16:34, frissítve: vasárnap 18:37

Rendőrt hívott a török delegáció egy török származású német politikusra a müncheni biztonságpolitikai konferencián – a politikus korábban Erdogan államfőt kritizálta, ezért terroristának számít a török kormány előtt. Válaszul a német parlament alelnöke azt mondta: hiba volt meghívni az illiberális rezsim képviselőit. A fenyegetőzésről szólt az izraeli–iráni vita is a müncheni fórumon.

A következő háborúkat tervezték a müncheni biztonságpolitikai fórum résztvevői. A konferencia utolsó napján az izraeli miniszterelnök fogalmazta meg a legkonkrétabb fenyegetést Irán ellen, amiért a perzsa állam a szíriai Aszad-rezsimet és a libanoni Hezbollah terrorszervezetet támogatja.

Irán tagadja az agressziót. Tagadják azt is, hogy drónokat küldenek Izrael fölé. Nos, itt egy iráni drón darabja. Nyilván az iráni vendégek is felismerik, hisz az övék. Hazavihetik a főnökeiknek azzal az üzenettel, hogy ne várják meg, amíg Izrael nekilát a probléma megoldásának. Ideje megállítanunk ezt az agresszív rezsimet – üzente Benjamin Netanjahu.

A zsidó államnak váratlan szövetségese is van Iránnal szemben: Szaúd-Arábia. Az arab királyság Jemenben és Szíriában is harcol közvetve Iránnal.

Az ENSZ-nek is el kell fogadnia, hogy Irán elfogadhatatlanul viselkedik. A rakétaprogramjuk folytatásával megszegik az ENSZ szabályait. Ráadásul a fegyvereket Jemenbe is exportálják, a terroristáknak – mondta a szaúdi külügyminiszter, Adel al-Jubeir.

Terroristának nevezni a politikai ellenfelet – ez a török kormánynak is bevált stratégiája. A müncheni konferencián a török delegáció azzal okozott botrányt, hogy ráhívták a rendőröket a német zöldpárt török származású elnökére. A politikus többször kritizálta Erdogant, ezért a török kormány szerint ő is terrorista.

Elfogadhatatlan, amit a török delegáció megenged magának. Nevetségesen vádaskodnak, miközben mi naivan vendégül látjuk őket. Ez is mutatja, mekkora a baj Törökországban. Aki kritizálja az elnököt, az egy terrorista. Nyilván én is – mondta a német parlament zöldpárti alelnöke, Claudia Roth.

A török delegáció ellen több tüntetés volt. Az illiberális rezsim felszámolta a szabad sajtót, ötvenezer embert bebörtönzött politikai okok miatt, és hadjáratot indított a kurd kisebbség ellen. A kurdoknak viszont kulcsszerepe volt tavaly az iszlám állam legyőzésében, ezért Amerika támogatja őket.

Egy terrorszervezetet támogatnak, ami nagy hiba. Akit érdekel Szíria jövője és területi egysége, az legyen résen, mert a szíriai kurdok pont az ellenkezőjét akarják. Miért támogatja Amerika a kurdokat? Miért ad nekik fegyvert? – panaszkodott Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter.

Az Erdogan-rezsimnek az Európai Unióval könnyebb dolga van, őket a menekültekkel tartják sakkban. Az Erdogan-rezsim gyakorlatilag azt csinál, amit akar, amíg az országban élő közel hárommillió menekültet nem engedik tovább Európa felé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!